Vrijwilligerswerk   

Aangemaakt door :

Didier Kick

Locatie:

Mangalali, Tanzania

Eind december vliegen wij (Hinke, Didier, Solomon en Farah) voor een jaar naar Tanzania om vrijwilligerswerk te gaan doen op de zorgboerderij van Stichting Mark. In Tanzania gaan we aan de slag voor een volgende stap voor de zorgboerderij daar. Dat betekent professionaliseren op het gebied van de dagbesteding en ontwikkeling van de cliënten, maar ook kijken naar het vercommercialiseren van wat er gebeurt, want het is een social enterprise. Een social enterprise is een sociale onderneming. De onderneming is ook echt nodig om de zorg voor de cliënten te ontwikkelen en te behouden. Er is in Tanzania namelijk niet zoiets als WMO of PGB.


Om dat voor elkaar te krijgen, zamelen we geld in waarmee we kunnen investeren in de zorgboerderij zodat we de zorgboerderij zelf geld kunnen laten genereren. Gericht op toerisme en (exclusieve) landbouw. Ons wensenlijstje: stroompunten in alle accommodaties, onderhoud aan de boerderij, een grasmaaier, trampoline (zodat we lokaal toerisme kunnen trekken), kwalitatief goede en grote tenten zodat we die als accommodatie kunnen aanbieden, versteviging van het hek rondom (nu vallen de palen om), activiteiten voor de cliënten, budget om de landbouwproducten te verwerken tot meer hoogwaardige producten (bijv. van tomaten tomatenchutney maken), een bijenhouderij starten (zodat we honing kunnen produceren) en zo kunnen we nog meer ideeën bedenken. We gaan ter plekke bepalen waar de meeste vraag naar is en waar het snelst geld mee kunnen genereren om zelfvoorzienend te worden.


Belangrijk dus om te weten: ons vrijwilligerswerk hoef je niet te steunen. Dat hoesten we zelf op. Wel krijgen we een vrijwilligersbijdrage en maakt Stichting MARK kosten voor onze uitzending, waarvoor je Stichting MARK kunt steunen.

Belangrijk 2: alles wat je doneert gaat naar Stichting MARK, dus je gift is aftrekbaar.

€ 3.075
223 dag(en)

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.