Kunst & cultuur   

Aangemaakt door :

Stichting Zemtsov

Locatie:

Netherlands, Netherlands

Jaarlijks organiseert familie Zemtsov een unieke masterclass voor altvioolstudenten van over de hele wereld. Stichting Zemtsov zamelt via Whydonate geld in ter ondersteuning van studenten die graag mee willen doen aan de masterclass, maar hun deelname zelf niet (geheel) kunnen bekostigen. In 2022 wordt de masterclass gehouden op Bovendonk (Hoeven) en zal de masterclass gecombineerd worden met een festival. De deelnemers van de masterclass kunnen vrij naar een lezing en verschillende concerten. Enkele studenten mogen tijdens het slotconcert zelfs samenspelen met het internationaal geprezen Matangi kwartet.


Meer informatie

Een natuurtalent kan overal worden geboren. Ook in landen waar het muziekonderwijs minder goed is dan in Nederland. Een conservatoriumstudent afkomstig van buiten de EU betaalt gedurende 6 jaar gemiddeld € 8.000,- per jaar aan studiekosten. Deze studenten worden meestal niet gesteund door de bestaande fondsen en hebben geen recht om te werken zonder een tewerkstellingsvergunning. Zonder extra steun kunnen zij het in de praktijk niet redden. Stichting Zemtsov stelt zich ten doel dit talent niet verloren te laten gaan.


Over de stichting

Stichting Zemtsov wil de altviool en de klassieke muziek in het algemeen naar een zo'n breed mogelijk publiek in binnen- en buitenland brengen.


Onze speerpunten hierbij zijn:

  1. het ondersteunen van getalenteerde, jonge niet-Europese musici op het gebied van kamermuziek, solo- en orkestspel.
  2. de kennismaking met de klassieke muziek en klassiek instrumentarium voor nieuwe en jongere doelgroepen.
  3. het bevorderen van kruisbestuivingen tussen de altviool en navenante kunstdisciplines zoals poëzie, beeldende kunst, fotografie, voordrachtskunst, literatuur en theater.


www.zemtsov.info/stichtingzemtsov

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.