Educatie   

Aangemaakt door :

Unboxed Foundation

Locatie:

Amsterdam, Nederland

Stichting Unboxed Unboxed maakt jongeren op een eigentijdse manier bewuster van onderwerpen als gelijkwaardigheid, vrijheid en diversiteit. Om onze Pride 2019 projecten te realiseren, hebben we een steuntje in de rug nodig. Help je mee? Bekijk onze plannen op: unboxedamsterdam.nl/#activiteiten

Missie


Unboxed droomt van een wereld waarin mensen zichzelf durven en kunnen zijn zonder veroordeeld te worden. Door jongeren op een eigentijdse manier bewust te maken van onderwerpen als gelijkwaardigheid, vrijheid en diversiteit zal hun beeld op de wereld verbreden. Niemand is gelijk, en dat is juist iets moois.


Visie


Kinderen en jongeren zijn voor hun nog te vormen (of deels al gevormde) wereldbeeld grotendeels afhankelijk van hun ouders, school, televisieprogramma's en het internet. Dit betekent dat volwassenen vaak (onbewust) bepalen hoe ze de wereld willen presenteren aan kinderen en jongeren. De risico's van een beperkt wereldbeeld liggen dan al gauw op de loer. 

Unboxed wil daarom jongeren op een interactieve, eigentijdse manier stimuleren zelf een mening te vormen over onderwerpen als diversiteit, vrijheid en seksualiteit. Door middel van het koppelen van influencers, artiesten of anderen toonaangevende personen aan onze projecten en activaties kunnen we jongeren bereiken en enthousiasmeren. Ook maken we zo de mensen met een stem bewust dat ze iets goeds met hun bereik kunnen doen. Samen werken aan een kleurrijke toekomst waarin iedereen kan leven in vrijheid. 


Aanpak


Unboxed maakt jongeren bewust van onderwerpen als seksualiteit, diversiteit en vrijheid door middel van verschillende interactieve projecten of lesprogramma’s op scholen. Door het stellen van de juiste vragen komt er een gesprek of discussie op gang tussen de ambassadeurs en de jongeren. Gebruik jij wel eens het woord ‘homo’ als scheldwoord? Noem je iemand wel eens dik? Benadeel je klasgenoten wel eens vanwege hun afkomst? Ben je je bewust wat dit voor emotionele schade als gevolg kan hebben? Samen werken ambassadeurs zo aan het grotere doel van Unboxed: een wereld waarin iedereen zichzelf kan zijn.

Voor jongere kinderen worden er activiteiten georganiseerd waardoor ze kennismaken met een ander normaal. Hiermee willen we een zaadje planten dat er niet maar een manier is om te leven. Iedereen doet het anders en dat is iets wat we samen kunnen vieren in plaats van veroordelen.€ 1.355 van € 5.000
27.1% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.