Maatschappij   

Aangemaakt door :

Stichting Straatwijs

Locatie:

Netherlands, Netherlands

Laat wensen van de straat uitkomen

Het aantal daklozen in Nederland groeit ontzettend snel. In zes jaar tijd is dit aantal met maar liefst driekwart toegenomen. Terwijl er talloze organisaties zijn die hulp aanbieden, weten nieuwe daklozen vaak de juiste hulp niet te vinden. De weg naar de juiste hulp duurt vaak te lang. 


Een online platform 

Daarom is Straatwijs opgezet: een online platform waardoor de weg naar hulp korter en duidelijker wordt. Het doel van Straatwijs is om alle hulpaanbieders in Groningen in kaart te brengen én het zo snel mogelijk matchen van hulpbehoevenden aan de juiste organisatie.


Een compleet hulpaanbod 

Stichting Straatwijs realiseert in 2017 één platform waar daklozen en hulpverleners het complete hulpaanbod vinden.Niet alleen een vermelding, maar ook inhoudelijke informatie en de mogelijkheid om hulp direct te regelen. Een digitale oplossing die werk uit handen neemt van uw hulpverleners, zodat zij zich maximaal kunnen concentreren op daklozen die wél persoonlijke aandacht nodig hebben.


Het platform van Straatwijs heeft twee belangrijke onderdelen: de Straatwijzer en de Straatwensen.


De Straatwijzer 

De Straatwijzer is een tool die snel en makkelijk in drie stappen elke hulpvraag aan de juiste hulp koppelt. Door de stappen in de Straatwijzer te volgen, krijgt u te zien welke organisaties het beste bij uw hulpvraag passen en welke hulp deze organisaties bieden. 


Straatwensen 

De Straatwensen geven wensen van de straat weer. Regelmatig wordt één nieuwe wens van een dak- of thuisloze geplaatst. U kunt helpen bij het laten uitkomen van deze wensen, door uw hulp aan te bieden of door te doneren. 


Blogs 

Straatwijs.com biedt naast de Straatwijzer en de Straatwensen ook blogs vol verhalen van de straat en een overzicht van alle hulporganisaties.


Kijk voor meer informatie op onze website www.straatwijs.com


Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.