Gezondheidszorg   

Aangemaakt door :

Future4all

Locatie:

, Gambia

future4all helpt mee in de tot standkoming van grote en kleine projecten in toubakolong, Gambia.de basis is zelfredzaamheid en luisteren naar de behoeftes van het dorp en de gemeenschap.


IWatervoorziening, momenteel het grootste probleem voor Toubakolong. 

We schreven het al op onze Facebookpagina, dat de waterpomp van Toubakolong het heeft begeven. De inwoners hebben een groot gebrek aan water, juist in de warmste en droogste periode van het jaar. Wij vroegen Haruna hier iets voor u over te schrijven. Zijn verhaal:

De belangrijkste bron voor de watervoorziening in de gemeenschap is via een boorgat met kranen in de belangrijkste straten van het dorp. De bron voor de watervoorziening is weliswaar schoon, maar niet voldoende voor het aantal mensen dat in het dorp woont, aangezien er maar weinig straatkranen zijn die ook niet allemaal toereikendheid zijn voor het aantal inwoners.

Op dit moment is het boorgat dat voorheen de 4000 inwoners van water voorzag, buiten gebruik. Dit project was een Taiwan-project via de regering van Gambia. Maar helaas is het boorgat niet regelmatig onderhouden.

Het waterprobleem in Toubakolong is meer dan het woord verschrikkelijk. Al het water dat de dorpelingen nodig hebben om te drinken, koken en wassen moet vanuit een ander dorp of vanuit de dorpstuin op twee kilometer per ezelkar worden vervoerd, of op het hoofd gedragen door de meisjes en vrouwen van Toubakolong. (Zie foto's 1 en 2)

Het gebrek aan water in het dorp is meer dan ongemak: het belemmert de ontwikkeling van het dorp, houdt kinderen weg van school en draagt ​​bij aan mogelijke gezondheidsproblemen zoals de verspreiding van ziekten. Gedomesticeerde dieren zijn in groot gevaar omdat ze geen water hebben om te drinken.


€ 945

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.