Maatschappij   

Aangemaakt door :

WIJzer dankzij | YOURIN2

Locatie:

Eindhoven, Nederland

Steun onze acties over het welzijn van hoogbegaafde kinderen in het onderwijs


Wist je dat teveel kinderen die hoogbegaafd zijn, niet tot bloei komen in het reguliere onderwijs? Sommige zitten hier door thuis! Dankzij deze situatie gaan creativiteit en talent hierdoor verloren. Merijn en Nina, twee hoogbegaafde kanjers die dankzij (of misschien wel ondanks) hun slimheid uitgevallen zijn in het onderwijs vertellen graag in de toekomst tijdens een live event of op WIJzerdankzij.nl hoe zij dealen met hoogbegaafdheid en waardoor zij WIJzer zijn geworden? Waar lopen zij tegenaan in het onderwijs, werk, de maatschappij en hoe denken zij dat het anders kan?


Docent @Fontys Iwan Haex: "Hoogbegaafd is andersdenkend en niet hetzelfde als hoog intelligent"

Wat wordt er zoal op preventief gebied gedaan om uitval van deze kinderen uit het onderwijs te voorkomen en uitdaging te creëren? Wat wordt er gedaan om hoogbegaafde drop-outs op te vangen als onderwijs geen optie meer is? We hebben nu nog geen antwoord.


/// Steun onze initiatieven met een bijdrage, want alle beetjes helpen. Hartelijk dank namens team WIJzer dankzij #samendeWIJsteEerder gerealiseerde events


HOOGBEGAAFDE JONGEREN gingen vrijdag 16 april in debat met de politici van de toekomt over passend onderwijs


Op vrijdag 16 april 2021 organiseerde Stichting Hoogbegaafd! en Wijzer Dankzij het online event Tussen plicht en praktijk. In dit debat gingen hoogbegaafde kinderen en jongeren in gesprek met de politici van de toekomst over passend onderwijs aan hoogbegaafden. Zij lieten zien en horen wat er allemaal niet goed gaat, voor welk leed dit nog dagelijks zorgt en de politiek laten doordringen van de noodzaak om nú actie te ondernemen. De kinderen en jongeren hebben de nodige ervaring en willen graag meedenken en -praten over oplossingen richting passend onderwijs én passende zorg, omdat het onderwijs nu niet voldoet aan hun ontwikkel-, leer- en ondersteuningsbehoefte.


Dit debat is een samenwerking tussen Stichting Hoogbegaafd!, tv-presentator Filemon Wesselink, Fabian Leijten (directeur van Digibende) en Stichting Wijzer Dankzij. Vooraf heeft Filemon verschillende kinderen en jongeren geïnterviewd over hun onderwijservaringen. Naast deze interviews vertelde ook hoogbegaafde families hun verhaal. Zij hebben generatie op generatie met het onderwijs en hun ontwikkel-, leer- en ondersteuningsbehoefte daarin geworsteld, met vastlopen, ziek worden en beschadigd raken tot gevolg.


Tweede Kamer-politici Lisa Westerveld (GroenLinks) en Rudmer Heerema (VVD) hebben namens hun partijen aangegeven aanwezig te zullen zijn bij het debat. Tijdens het evenement werd een manifest en de door ons verzamelde ervaringsverhalen aan hen aangeboden.


Vanwege de digitale omgeving was een beperkt aantal plekken beschikbaar om het debat live te volgen. Wij zien nog altijd een belangrijke rol voor de media in beeldvorming rondom hoogbegaafdheid en het documenteren van deze ontwikkelingen rondom passend onderwijs voor hoogbegaafde kinderen en jongeren.


Er is verslag uitgebracht van het evenement middels vier terugblikkende compilaties, te zien op: https://wijzerdankzij.nl/hoogbegaafdenonderwijs-debat


Zie je graag meer dat we dit blijven doen? Steun dan onze initiatieven met een bijdrage, want alle beetjes helpen. Hartelijk dank namens team WIJzer dankzij > Iwan Haex en Esther Smeets < #samendeWIJste

€ 0
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.