Natuur & milieu   

Aangemaakt door :

Kloppend Stadshart

Locatie:

Arnhem, Nederland

Stadsblokken-Meinerswijk, een Arnhems uiterwaardengebied, wordt bedreigd door de komst van 430 woningen. Kloppend Stadshart, Milieudefensie en vele anderen willen van het gebied een park en natuurgebied maken, waar ruimte is voor mensen, dieren, de rivier, groen en recreatie. HELP MEE EN RED STADSBLOKKEN-MEINERSWIJK!

Naar de rechter

Stadsblokken-Meinerswijk is een fantastisch uiterwaardengebied in Arnhem. Maar het gebied is in gevaar. De gemeente Arnhem wil projectontwikkeaar KWP 430 woningen naast de rivier laten bouwen. Milieudefensie Arnhem, Stichting Kloppend Stadshart en vele anderen willen van Stadsblokken-Meinerswijk een écht park en natuurgebied maken. Een plek waar alle Arnhemmers en bezoekers van onze stad van kunnen genieten. Een plek zonder woningbouw, auto’s en autowegen. Een plek waar ruimte is voor mensen, dieren, de rivier, groen en recreatie.


Laatste kans voor Stadsblokken-Meinerswijk

Stichting Kloppend Stadshart en Milieudefensie Arnhem verwachten woningbouw te kunnen tegenhouden door naar de rechter te stappen. Vindt u het ook belangrijk dat in onze uiterwaarden geen flats en villa’s gebouwd worden? Doneer dan een financiële bijdrage zodat we naar de rechter kunnen stappen. We hebben € 35.000 nodig voor het betalen van onderzoeken en advocaten. De eerste 7.000 euro is binnen. Nog 28.000 te gaan. Helpt u mee? Iedere euro die gedoneerd wordt is welkom en wordt ingezet om naar de rechter te gaan en de plannen en het probleem onder de aandacht te brengen.

Als er onverwacht geld overblijft van deze crowdfundingsactie, dan investeert stichting Kloppend Stadshart dit wanneer mogelijk in Stadsblokken-Meinerswijk of doneert dit geld aan een natuurproject in de Nederlandse uiterwaardengebieden.Uitvoeren gebiedsvisie 2012

Het plan voor een écht park en natuurgebied zonder woningbouw is vastgelegd in de gebiedsvisie 2012 van de gemeente Arnhem. Deze visie is samen met vele Arnhemmers opgesteld tijdens een groot, vijf jaar durend, burgerparticpatieproces. De gemeente heeft dit plan in de prullenbak gegooid. Wij willen dat de gemeente dit plan toch gaat uitvoeren. Zoals ze beloofd heeft aan haar inwoners. Nu de gemeente Arnhem haar belofte niet nakomt, is stichting Kloppend Stadshart hard aan het werk dit wel te doen.


Zo mooi kan het worden!

Kloppend Stadshart, Milieudefensie en vele anderen willen het gebied doorontwikkelen naar een park en natuurgebied, waar ruimte is voor mensen, dieren, de rivier, groen en recreatie. Dit kan zonder woningbouw. Dit heeft stiching Kloppend Stadshart aangetoond. Zij stellen een gedetailleerd plan op. Voor dit plan is de Gebiedsvisie de basis. Meer informatie vindt u op http://steunstadsblokkenmeinerswijk.nl/


Update

Het is met dit systeem helaas niet mogelijk iedereen een persoonlijk bedankje te sturen, vandaar dat we de gulle gevers via deze weg heel hartelijk danken voor alle steun en bijdrage! Wij zullen u met updates op de hoogte houden van ontwikkelingen en nieuws rondom Stadsblokken-Meinerswijk.


Impressie zomer€ 5.810 van € 7.500
77.5% gefinancierd
62 dag(en)

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.