Natuur & milieu   

Aangemaakt door :

Daniel Wieser

Locatie:

Castel Mella, Italia

SPAREN DE ZEE


Elk jaar wordt ongeveer 100 miljoen ton plastic verspreid in de natuur.

Een GLOBALE OVEREENKOMST tussen de landen van de Verenigde Naties is het enige middel dat plasticvervuiling kan stoppen.

In maart 2019 kwamen wereldleiders bijeen voor de Vierde milieuvergadering van de Verenigde Naties, maar nogmaals, ze definieerden geen concrete en zinvolle verbintenissen om de verspreiding van plastic op zee te stoppen.

Het Wereldwijde Verdrag is onmisbaar: zolang de landen van de Verenigde Naties geen bindende nationale doelstellingen definiëren om onze zeeën te redden, mogen onze drukacties niet stoppen!

Elk jaar verstikt plastic onze oceanen en veroorzaakt het de dood van duizenden diersoorten. Maar samen kunnen we dit stoppen.


"Save the Sea" wil actief deelnemen aan het beschermen van de Italiaanse zeeën en daarbuiten. Betrokkenheid betekent het creëren van een "milieu" kwaliteitscertificaat. Een certificering in brede zin, om de structuren te verbeteren die er deel van willen uitmaken. Alles is gekoppeld aan marketing- en reclameprojecten. Het gaat om de verschillende structuren die actief zijn in de duiksector (duikcentra, duikscholen, verenigingen, havens, enz.).

Maar we stoppen hier niet. Ook fabrikanten van plastic artikelen (borden, bestek, enz.) Die zich ertoe verbinden de grondstof van hun producten te veranderen. Een zeer belangrijke stap, naar biologisch afbreekbare producten en niet langer plastic in zijn verschillende vormen en samenstelling. Het project is zeer ambitieus, maar niet onmogelijk.

We gaan ook door met het "SCHOOLS" -project, een presentatie in de basisscholen van de mariene fauna en flora, biodiversiteit en de verwoestende impact van plastic in deze kwetsbare omgeving.


De MAGIE van ons idee


  • Maak een MILIEucertificaat aan
  • Betrek zoveel mogelijk mensen bij dit project. We gebruiken alle beschikbare bronnen: internet, sociale media, tijdschriften, billboards, enz.
  • "Provocerende" en "effectieve" marketing / advertentiecampagnes. We moeten ons realiseren wat er met onze zeeën gebeurt, wat als nalatenschap aan onze kinderen en kleinkinderen wordt overgelaten.
  • Project "School" van Stefano Scortegagna, presentaties op Italiaanse scholen om de mariene fauna en flora bij kinderen te introduceren en hen bewust te maken van deze omgeving.
  • Waardering van degenen die actief betrokken zijn
  • Betrek zoveel mogelijk structuren, instellingen en openbaar bestuur.
  • Hebben belangrijke partners, sponsors en financiers in de sector (bestaande contacten)
  • Concrete ideeën (al bestaand) die moeten worden geïmplementeerd, constante betrokkenheid, ernst en vooral de passie en de wens om iets te veranderen, om onze bijdrage te leveren aan de mariene fauna en flora.Om mensen bewust te maken van het feit dat ze geen afval in zee gooien, organiseren we plastic inzameldagen om te duiken, waarbij duikcentra, gemeenten en havenautoriteiten betrokken zijn. Presentaties in basisscholen en middelbare scholen voor biodiversiteit en de impact van kunststoffen in de onderwaterwereld.
€ 0
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.