Gezondheidszorg   

Aangemaakt door :

Kirsten van der Ploeg

Locatie:

Netherlands, Netherlands

Help mij te herstellen van MS. In Nederland is dit niet mogelijk maar in Mexico wel met een succesratio van 80%. Wilt u mij helpen om weer normaal te kunnen functioneren? Ik wil graag kunnen blijven werken en voor me zelf zorgen. Alvast bedankt Kirsten

Wilt u mij helpen? A.u.b. laat mij niet zitten!

Mijn naam is Kirsten v.d. Ploeg, 51 jaar, en ik heb een agressieve vorm van Multipele Sclerose, genoemd Primair Progressieve Multipele Sclerose (PPMS). Binnen één jaar is mijn lopen van “lopen zonder hulpmiddel” veranderd naar “strompelen met een stok” met gevolg valpartijen. Langere afstanden kan ik alleen in de rolstoel afleggen. 

 

In Nederland ben ik uitbehandeld, maar in Mexico is d.m.v. stamceltherapie (HSCT) wel een behandeling mogelijk met een succesratio van 80% verbetering van de symptomen.

Deze behandeling wordt in Nederland regelmatig bij leukemiepatiënten toegepast, maar helaas krijgen MS patiënten deze behandeling niet. De complete behandeling kost 70.000 euro en er zijn lange wachtlijsten. Tijdens deze behandeling wordt het afweersysteem vernietigd d.m.v. chemokuren. Gezonde stamcellen worden terug gezet en vormen de basis voor het nieuwe afweersysteem wat zodoende “gereset” wordt en het lichaam terug brengt naar de situatie voor MS begon. 

Een therapievorm waarbij voor mij een grote kans is op een normaal bestaan zonder pijn en beperkingen.


Ik kon mijn geluk niet op over het feit dat de kliniek in Mexico bericht heeft gegeven dat ik in januari een stamceltransplantatie kan ondergaan. Voorwaarde is wel dat het complete bedrag twee maanden van te voren betaald moet worden. Nachten lig ik wakker om te bedenken hoe ik dit bedrag toch bij elkaar moet krijgen. Ik ben nog steeds aan het werk, maar zulke bedragen kan ik met mijn inkomen niet opbrengen. Met zijn allen moet het wel lukken. Wilt u mij a.u.b. helpen?


Ik leg elke cent aan de kant en mijn collega’s, kennissen en vrienden hebben al 4.000 euro bij elkaar gesprokkeld. Ik ben enorm dankbaar voor alle donaties, acties en hun belangeloze inzet, maar wij kunnen het zonder uw hulp niet redden, vooral niet binnen dit termijn.


Mag ik een beroep op u doen? Zonder deze behandeling kom ik uiteindelijk op bed te liggen en word ik een pleeggeval. Dit is mijn ergste nachtmerrie, want ik wil gewoon in de maatschappij mee blijven doen, gewoon mijn werk kunnen blijven doen, gaan en staan waar ik wil en met name zonder hulp. Mijn zelfredzaamheid is zeer belangrijk voor mij. Voor een gezond iemand normaal en voor mij mijn grootste wens.  


Wilt u mij helpen om deze wens uit te laten komen? Mijn wens om in januari richting Mexico te gaan voor stamceltherapie, zodat de MS geen kans krijgt om nog meer onherstelbare schade aan te richten!  

A.u.b. laat mij niet zitten!


Alvast bedankt. Een hoopvolle en dankbare


Kirsten v.d. Ploeg

Bent u benieuwd wat er verder gebeurd kijk dan op mijn facebook:   

https://www.facebook.com/kirsten.vdploeg.58 

 

€ 815 van € 65.000
1.3% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.