Natuur & milieu   

Aangemaakt door :

SPIRIOUS

Locatie:

Santa Marta, Colombia

STAND WITH THE SACRED WATERS


Spirious onderdeel van stichting The Rainbow Foundation heeft als MISSIE de geboortegrond en de Sacred Waterbronnen van de berg Zaku tenari van de Indigenous in de Sierra Nevada de Santa Marta, Colombia te beschermen door dit territorium terug te kopen en aan hen te geven. In de Sierra leven de Kogi's, Wiwa's, Arhuaca's en de Kankuamo's, de meest zuivere mensen die wij ooit heb mogen ontmoeten. Samen zijn zij de beschermers van het Hart van de Aarde en dragen zij een enorme schat aan wijsheid en kennis over de Aarde en het Water bij zich.


Op dit moment wordt de berg Zaku Tenari bedreigd met uitdroging en uitsterven van de zeer uitgebreide flora en fauna door hebzucht. Hebzucht om goud te delven. Deze berg heeft een oppervlakte van 100 hectare, waarvan 20 hectare zoetwaterbronnen zijn, die verder landinwaarts stromen om zo de hele vallei te voorzien van leven. Er ligt namelijk een vergevorderd plan om goud te delven uit de berg, boeren worden uitgekocht met voor hen grote bedragen voor hun land, grote multinationals uit Japan betalen de mijningbedrijven in Colombia om het goud uit de grond te halen. Het interesseert hen werkelijk niets dat de hele berg dood zal gaan, de wateren landinwaarts nooit meer zullen stromen, de bewoners niet meer kunnen eten van hun moestuinen en de natuur totaal verwoest zal worden als deze plannen doorgang krijgen. En dat allemaal voor wat goud, een grondstof die in de aarde thuishoort voor een aarde in balans. Er is een pril overleg gaande met de Indigenous en UNESCO, om te kijken of dit territorium beschermd kan worden, uitsluitsel volgt in de maand juli. We hopen dat we voor die tijd het hele bedrag bij elkaar hebben gecrowdfund om de berg al eerder terug te kunnen kopen.


De Sierra Nevada is een prachtig natuurgebied, waar de Indigenous leven in diepe verbinding met de natuur, zij lezen de Aarde en horen wat zij nodig heeft. Na een bezoek in 2020 in hun besloten territorium hebben wij veel mogen leren van hen en helaas ook veel leed mogen aanschouwen.. Wij doen hierbij een beroep op jullie HART om SAMEN deze 100 hectare met de vele waterbronnen, for the good of all, terug te kopen voor een Aarde in balans. Want de Aarde...daar is er maar één van!


Hier profiteert de hele Aarde van. 

Niets staat los van elkaar, alles is verbonden.


Deze berg ter grootte van 100 hectare heeft een waarde van 395.000 euro. Er zijn maar een paar mensen nodig met het Hart op de juiste plek en dit stuk Aarde is gered, de Wateren zullen blijven stromen, de planten en dieren blijven leven en wat vooral eg belangrijk is, is dat de Indigenous hun wijsheid kunnen blijven delen om zo de aarde in balans te brengen. Wij durven GROOT te denken voor het collectief, voor de Aarde. Alles is er namelijk al, het hoeft alleen nog maar gemanifesteerd door het geld wat overal rouleert hier te doneren.

We mogen SAMEN die nieuwe aarde creëren, samen gaan staan voor de Aarde. Geld is een uitwisseling van energie en als er echt vanuit het HART wordt gedoneerd, zal niet alleen de berg teruggeven kunnen worden aan de Indigenous en daarmee aan de Aarde zelf, maar ook veel positieve, helende energie over de Aarde rondgaan.


Spirious werkt nauw samen met stichting Gunnekun. Gunnekun is een stichting die is opgericht door de Indigenous zelf in de Sierra Nevada de Santa Marta om hun territoria te beschermen en daarmee hun erfgoed. Er is een vrouwelijke presidente aangesteld voor deze stichting, dit is een wijze Arhuaca vrouw. Zij zorgen samen voor de flora en fauna, maar ook voor hun dorpen, voor plaatselijke economie, de kinderen en onderwijs. Als zij in balans zijn met de Aarde daar, zal deze energie ook doorwerken naar de rest van de Aarde door het spirituele werk wat zij dagelijks doen voor de hele Aarde. Het is een stichting die staat voor het realiseren van eenheid van de verschillende manieren van denken over de hele wereld.De Indigeous en de Aarde zelf zijn jullie zeer dankbaar voor deze hartverbonden GROUNDfunding.


€ 14.382 van € 420.000
3.4% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.