Dieren   

Aangemaakt door :

SOS Dolfijn

Locatie:

Netherlands, Netherlands

SOS Dolfijn is het centrum voor walvisachtigen in de Noordzee. Een rescueteam staat 24/7 klaar om een dier in nood te helpen. Rescue, Research and Conservation

SafeValue must use [property]=binding:

(see http://g.co/ng/security#xss)

Stichting SOS Dolfijn is een natuurorganisatie gespecialiseerd in het verstrekken van noodhulp aan walvisachtigen. De organisatie biedt hulp aan bruinvissen, dolfijnen en walvissen in nood die levend op de Nederlandse kust terecht komen of dreigen te stranden. Een ervaren team van specialisten staat dag en nacht paraat. SOS Dolfijn is wereldwijd een expert in opvang en rehabilitatie van kleine walvisachtigen, voornamelijk bruinvissen, met hoge succespercentages en vele dieren die na herstel zijn teruggebracht naar de natuur. In Noord-Europa was SOS Dolfijn het enige rehabilitatiecentrum voor walvisachtigen en er werd dan ook tevens hulp geboden aan gestrande dieren in de buurlanden Frankrijk, Duitsland en België.


Naast advies en noodhulp richt de stichting zich op natuurbescherming door middel van onderzoek, educatie en maatschappelijke actie. Vanzelfsprekend speelt de bescherming van walvisachtigen in de Noordzee hierbij een prominente rol.


Sinds SOS Dolfijn in 2017 de voormalige locatie in Harderwijk moest verlaten, is de organisatie op zoek naar een alternatieve locatie voor de opvangwerkzaamheden en samenwerking met partijen die doelen en visie delen. Sinds 2018 werkt SOS Dolfijn samen met IFAW (International Fund for Animal Welfare). Een gezamenlijk doel is om op korte termijn een educatief walvisopvangcentrum te realiseren, waar bezoekers niet alleen de opvangwerkzaamheden kunnen bekijken, maar ook meer kunnen leren over de zee en haar bewoners in een interactieve expositieruimte. Momenteel is opvang van zieke dieren dus niet mogelijk en moeten we deze dieren laten inslapen om verder lijden te besparen.

Voor de bouw van het nieuwe centrum is dringend veel geld nodig.




Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.