Dieren   

Aangemaakt door :

Somboon Legacy Foundation

Locatie:

, Thailand

Olifanten zijn een toeristen magneet, ze staan op ieders bucket list bij een vakantie naar Thailand.


Ons team heeft de mishandeling gezien die olifanten ondergaan bij plekken die zichzelf een sanctuary noemen, waar ze je misleiden met woorden als ‘animal friendly'’ en ‘rescue center’.


Wij besloten hier verandering in te brengen: Genoeg is Genoeg. 

Wie zijn wij?

 


Somboon Legacy Foundation is een olifantenopvang in Kanchanaburi, Thailand.


Elke dag lopen onze oude olifanten vrij rond zonder programma, ze worden niet gewassen en gevoerd door bezoekers. Wij zien positieve veranderingen in het gedrag van onze olifanten Malee en Kammoon. Zonder omringd te zijn door vele toeristen zijn ze volledig stress-vrij.


Samen met onze bezoekers focussen wij ons op het observeren van de olifanten in hun natuurlijke omgeving en het geven van educatie in ons interactieve olifanten museum voor jong & oud.

Ons doel is om de boodschap van ECHT diervriendelijk toerisme te verspreiden, en mensen duidelijk te maken dat olifanten er niet voor ons vermaak zijn.


Samen kunnen we een betere toekomst creëren.


Zorg dat je niet onbewust meedraagt aan olifantenleed.
Waarom hebben we uw steun nodig?


Tijdens deze pandemie hebben we elkaar meer dan ooit nodig.


Thailand is nog steeds niet open voor toeristen, en daarom hebben we sinds het begin van covid-19 geen bezoekers kunnen ontvangen.


Wij zijn één van de gelukkigen die maandelijks steun krijgen van World Animal Protection, die een deel onze twee mahouts salaris (olifantenverzorgers) en een deel van het olifantenvoer sponseren. We zullen in ieder geval tot het einde van dit jaar geen bezoekers kunnen ontvangen vanwege covid19, daarom vragen we U om mee te helpen geld in te zamelen voor de komende 6 maanden.

Uw donatie is nodig voor:

  1. Land huren om ons eigen olifantenvoer te verbouwen
  2. Speciaal brok voer en fruit voor het dieet van onze oude olifanten
  3. Onze omgewaaide sticky rice keuken hut herbouwen


Waarom?


1. Momenteel kopen we ons gras in bij de lokale bevolking. We hebben echter besloten om land te huren en zelf ons olifanten voedsel te verbouwen om zo kosten te besparen. We moeten huur betalen, tractor om te ploegen, bananenbomen, tuingereedschap, zaden, plantenpotten, kunstmest en hulp voor het planten.


2. Toen Malee eerder dit jaar vanwege constipatie in het ziekenhuis werd opgenomen, constateerden de dierenartsen dat ze geen kiezen heeft en daardoor niet alle voedingstoffen uit haar voedsel opneemt. Kammoon heeft wel kiezen en neemt daardoor de voedingstoffen beter op.


Onze oude olifanten (60+) drinken zelf niet genoeg water. Hun lichaam geeft geen signaal dat ze dorst hebben (vergelijkbaar met oudere mensen). Daarom is het belangrijk om voer te geven met een hoog watergehalte.


Het verbeterde dieet van onze olifanten:


> Bananen voor pro-biotica.

>Watermeloenen voor het watergehalte.

>'Lifetime maintenance' speciaal brok voer, 2KG per olifant per dag. Dit bevat veel hoogwaardige vezels & voedingstoffen.

>Bana gras in kleine stukjes gesneden met een machine.

>Okra, elk 1KG met hun sticky rice. Door de slijmerige substantie van de groente kunnen ze makkelijker poepen.

>Tamarinde, goed voor de spijsvertering.

>Bananen bomen in kleine stukjes, deze bevatten veel water.


3. Door een hevige storm is vorige maand onze keuken hut waar de mahouts sticky rice koken, omgewaaid. We moeten nieuwe materialen kopen om de hele hut opnieuw op te bouwen. Hiervoor hebben we een timmerman nodig. Ook moeten we een nieuwe kookpot aanschaffen.DONEER VANDAAG & SPEAK FOR THOSE WHO HAVE NO VOICE.


€ 1.674 van € 6.200
27% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.