Natuur & milieu   

Aangemaakt door :

Hanneke van Houten

Locatie:

Amsterdam, Niederlande

+++ Solidariteit met de frontlinieverdedigers van de Owukpa-gemeenschap in de staat Benue, Nigeria+++

Milieubeschermers in de Owukpa-gemeenschap in de staat Benue, Nigeria, verzetten zich al jaren tegen illegale kolenwinning door de Dangote Group, die toebehoort aan de rijkste man van Afrika en ook een van #Shell's zakenpartners is. Vorig jaar werd milieuactivist Okwori Onaji gearresteerd en gemarteld na protesten tegen de mijnbouwactiviteiten van Dangote. Een andere kameraad en milieuverdediger, Jerome I., moest onlangs de gemeenschap verlaten uit angst voor vergelding nadat hij zijn gemeenschap had gemobiliseerd.

Een aanval op een milieuverdediger is een aanval op iedereen. Nu de wereld letterlijk in brand staat, mogen we degenen die vechten voor ons leven niet teleurstellen.

Voel je vrij om contact op te nemen, lees je in (bijvoorbeeld over Lekeh Development Foundation), doneer aan deze inzamelingsactie en begin je te organiseren tegen de fossiele brandstofmaffia, waar je ook bent!

Uw steun zal helpen om bedreigde milieubeschermers in veiligheid te brengen en bij te dragen aan elke andere vorm van ondersteuning die nodig is.

#ShellMustFall #DangoteMustFall

<a href="https://saharareporters.com/.../environmental-activist..." target="_blank">http://saharareporters.com/.../environmental-activist...</a>

€ 450 van € 1.000
45% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.