Kinderwelzijn   

Aangemaakt door :

De Schatvinder

Locatie:

Eindhoven, Nederland

In deze tijd zijn er zó veel gevoelige en kwetsbare kinderen in de klas. Kinderen die gezien en gehoord willen worden. Nu is er bijna alleen maar ruimte voor denken, taken uitvoeren en presteren. Zou het niet geweldig zijn als er meer ruimte komt voor eigenwaarde, emotionele vaardigheden en bewustzijnsgroei?

“Ik weet niet hoe het voelt om van mezelf te houden...”


... dat zei een jongetje van 8 jaar tijdens een van mijn gastlessen.

Er gaat zo veel om in kinderen, dat in nauwelijks voor te stellen.


Maar ze moeten bijna de hele dag bezig zijn met hun hoofd; luisteren naar wat er wordt gezegd, nadenken, dingen onthouden, laten zien dat ze kennis beheersen. Denken en verstand zijn niet slecht, maar het is uit balans.


Want waar is de ruimte voor wie ze werkelijk zijn? Los van hun kennis en hun vaardigheden om te leren. Want een kind dat niet zo goed kan leren, staat vaak meteen al buitenspel.


DE UITDAGING

Veel ouders zien ook al het belang van meer ruimte en aandacht voor de binnenwereld van het kind.

Veel docenten ook.

Veel schoolleiders ook.

Er zijn bijna geen redenen om het niet gewoon te doen.

Maar het geld ligt niet voor het oprapen in het onderwijs.

Met Whydonate kan de financiële drempel worden weggenomen.


DE INVULLING

Ontdek op www.schatvindertjes.nl hoe ik aandacht geef aan wat minder zichtbaar is aan de buitenkant. Hoe ik ze op een liefdevolle, speelse en interactieve manier ruimte geef om te voelen en om zichzelf te uiten zonder be- of veroordeeld te worden. Hoe ik ze laat ontdekken dat ze alleen maar zichzelf hoeven te zijn...


DE VOLGENDE STAP

Ik kan makkelijk één gastles/workshop aanbieden voor een groep in het (speciaal) basisonderwijs. Maar dat wil ik liever niet meer. Waarom niet? Er komt zo veel los bij een groep als ik ben geweest, dat mag niet blijven liggen. Die jongen die zei dat hij het moeilijk vond om van zichzelf te houden, bijvoorbeeld, wil vaker gehoord worden en er meer over delen. En zo zijn er vele anderen. Kinderen vertrouwen me, openen hun hart en vervolgens blijft het zweven, dat mag niet. Ik voel het als mijn verantwoordelijkheid om ze verder te begeleiden in dat proces en om het waar mogelijk in te bedden in de school. En daarom wil ik het liever niet meer laten bij slechts één wonderlijke ontmoeting.


DE SOCIALE INVESTERING

Meerdere ontmoetingen zijn nog veel waardevoller en hebben een duurzamer effect. Voor 555 euro kan ik een reeks van 3 lessen aanbieden om met een zelfde groep door te gaan op het waardevolle dat net is opgebouwd, om te kunnen verdiepen. Of beter nog: voor 1222 euro kan ik een reeks van 7 lessen aanbieden. Maak jij dit mede mogelijk? Of ken je misschien bedrijven die het belang hiervan inzien en willen bijdragen aan emotionele ontwikkeling van hun toekomstige werknemers?


DE UITNODIGING

Wil jij dit initiatief steunen? Door zelf te geven of door gebruik te maken van jouw netwerk? Een bijdrage voor 'Schatvindertjes' betekent concrete, rechtstreekse invloed op het ruimte geven aan kinderharten! Ik ben dankbaar voor alle hulp die ik krijg om in overvloed levensschatten uit te delen...


€ 1.082 van € 1.222
88.5% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.