Educatie   

Aangemaakt door :

Benjamin Requena

Locatie:

Nacuché, Mexico

Voor mij is het belangrijk dat de Maya-taal niet verloren gaat, het is een erfenis die door onze voorouders is achtergelaten.

Ik woon in een klein stadje genaamd Nacuché, gelegen in de staat Yucatán, Mexico. In deze stad besloot ik om samen met mijn familie een bibliotheek te bouwen, la Biblioteca Naj Kóokay, waar de mensen en kinderen van het dorp toegang hebben tot Maya-boeken om te lezen. We hebben de bibliotheek geopend in november 2018. Het belangrijkste is dat de kinderen en de jongeren de Maya-taal leren, die momenteel vooral ouderen spreken. Op de openbare scholen wordt geen Maya-taalonderwijs gegeven.

 

Ik ben zo blij dat het beroemde boek The Little Prince 'Chan Ajau' is vertaald in de Maya-taal! Voor de komende jaren van het schoolproject hebben we 50 exemplaren van Chan Ajau nodig. Ook 50 notitieboekjes, potloden, gummetjes. En voor de kinderen hebben we 10 stoelen en 5 tafels nodig. En de bibliotheek heeft een badkamer nodig, dat zijn de grootste kosten.

 

We willen 3 dagen per week onderwijs, elke vrijdag, zaterdag en zondag, 2 uur per dag. De lerares is Estela Nah, ze is een beroemde lerares in Yucatán, we zijn zo blij dat ze les wil geven in de bibliotheek; wij zullen het salaris voor haar opleiding verstrekken.

 

In totaal is deze fondsenwerver voor € 3.325. En hier zijn de specificaties:

 

€ 1.600 voor badkamer, inclusief sceptic tank, aansluiting op het communautaire water

systeem

€ 700 voor 1 jaar lesgeven (€ 13,50 per week)

€ 750 voor 50 x Chan Ajau (de kleine prins)

€ 135 voor 50 x schoolnotitieboekjes, 50 potloden, 50 gummetjes en klein materiaal

€ 70 voor 10 stoelen

€ 70 voor 5 tafels

 

Hier is de Facebook-pagina van La Biblioteca Naj Kóokay: https://www.facebook.com/BibliotecanajKookay/

 

 

Ik ben zo dankbaar en zo blij met alle geschenken, het is voor de kinderen. Bedankt voor het helpen redden van de Mayan Language in ons Library School Project.

Benjamín Requena

https://www.facebook.com/Benja.Requena95/


De Maya-taal is een erfenis achtergelaten door onze voorouders. Kinderen en jongeren moeten de Maya-taal kunnen leren. Ik woon in een klein stadje Nacuché, Yucatán, Mexico. In deze stad bouwden ik en mijn familie een bibliotheek, la Biblioteca Naj Kóokay. We hebben geld nodig voor de leraar, voor boeken en voor een badkamer.
€ 250 van € 3.325
7.5% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.