Aangemaakt door :

Jeroen Rutte

Locatie:

Haarlem, Netherlands

Verbonden aan:

Motivatie

Mijn mooie rooie vriend Laurens Mulder is niet meer. Hij is begin dit jaar overleden aan de gevolgen van de ziekte van Lyme. Hoe anders was het gelopen als de juiste diagnose voor deze ziekte eerder bij Laurens was gesteld. We zullen het nooit weten…

 

Wat we wel weten is dat het stellen van de diagnose voor de ziekte van Lyme beter moet. Om dit tij te keren is er onderzoek nodig en dat is wat het Amsterdamse AMC en het Radboud UMC gaan doen onder de hoopvolle naam ‘Victory’.


Het probleem

Het ongeluk voor Laurens was dat een juiste diagnose voor hem te laat kwam. Diagnosticeren van Lyme schijnt erg moeilijk te zijn. Hij had de rode kringen nooit gezien en is zes jaar lang van onderzoek naar onderzoek gesleept voordat de Borrelia bacterie aangetoond werd. Wie weet hoe het gelopen was als de juiste diagnose eerder gekomen was. Misschien had Laurens dan nooit zoveel pijn gehad en had hij er nu nog geleefd. De diagnostische testen in het buitenland zijn nauwkeuriger. Met de huidige Nederlandse testmethoden is het erg moeilijk om Lyme te detecteren. In Duitsland doen ze cellulaire testen en die zijn een stuk nauwkeuriger. Deze testen zijn in Nederland nog niet wetenschappelijk onderzocht op validiteit en ze worden daarom niet toegepast. Veel (potentiële) patiënten wijken uit naar Duitsland, maar als daar de juiste diagnose gesteld wordt via cellulair onderzoek, zijn ze nog nergens. De Nederlandse verzekeraar geeft nul op rekest want het onderzoek is niet gevalideerd. Wanneer de tests als betrouwbaar gevalideerd worden kunnen ze, vergoed door verzekeringsmaatschappijen, ook in Nederland ingezet worden. Een enorme kans om chronische Lyme in een vroeg stadium voor patiënten te voorkomen.

 

Wij, zijn vrienden, gaan geld ophalen voor het 'Victory-onderzoek'. Hoe? In een peloton van nu al 125 hardlopers rennen wij 10KM van de halve marathon van Haarlem. Allen in KNALROOD ‘Rood-voor-altijd’-shirt. We rennen met elkaar de hele afstand en komen als vriendenclub over de finish.


Laurens

Laurens had zelf altijd een tekentrekker op zak. Zodat hij mensen kon helpen het beestje te verwijderen en hen indien nodig naar een ziekenhuis kon sturen. Op deze manier zetten wij zijn missie voort en zorgen we dat minder mensen het akelige verhaal van onze vriend Laurens hoeven te herleven. Steun door hier een donatie te doen of schrijf je in voor de run op: www.roodvooraltijd.nl (Ook voor meer informatie over het Victory onderzoek)


Mijn mooie rooie vriend Laurens Mulder is niet meer. Begin dit jaar is hij overleden aan de gevolgen van de ziekte van Lyme. Om geld op te halen voor het verbeteren van het onderzoek naar deze ziekte loop ik de 10K van de 'Halve van Haarlem'. Wil jij me sponsoren?
€ 840 van € 250
336% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.