Mensenrechten   

Aangemaakt door :

Bata Nomada

Locatie:

Best, Nederland

Steun ons in de acceptatie voor moderne nomaden binnen de samenleving en jurisprudentie voor een mobiele levensstijl. Wij gaan de rechtszaak aan! Elke donatie wordt gebruikt om eventuele rechtskosten te dekken.

Wij zijn de tijdelijke grondgebuikers van de BATA Club tennisbaan. Wij hebben op eigen initiatief dit stukje ongebruikte grond in gebruik genomen met mobiele woningen. Ook al zijn wij maar met 7 personen, ons probleem is er een van vele anderen. Er is namelijk een hele grote groep mensen die verbonden zijn met elkaar door slechts één bewuste keuze; om als een moderne nomade te leven. We wonen meestal in campers, vrachtwagens, caravans, woonwagens of soms yurts. We bevinden ons waar we nódig zijn, waar we werken, waar we iets te bieden hebben.


We zijn als groepering vaak haast onzichtbaar in de samenleving, juist omdát we altijd in beweging zijn, ons verstoppen of verjaagd worden. Om deze reden is het ook moeilijk te meten hoe groot onze groep precies is, maar alleen al binnen Nederland kunnen we uitgaan van enkele tienduizenden mensen die op wielen wonen.


Onze huisvrede wordt momenteel niet erkent door de eigenaar van de al jaren leegstaande tennisclub en heeft een kortgeding aangespannen. En hoewel het zoveel makkelijker zou zijn om onze biezen te pakken en met gebogen hoofd maar weer te verdwijnen, gaan we toch de rechtszaak aan. Voor iedereen die op wielen woont, want wij willen jurisprudentie voor onze levensstijl. Dit wil zeggen dat als we de zaak winnen, toekomstige soortgelijke zaken ook veel meer kans maken. En dus een stap voorwaarts naar acceptatie binnen de samenleving van de groeiende groep nomaden.


Leuk verhaal dit, maar wat willen we nou eigenlijk? We willen weten dat je ons steunt en accepteert! Dit kan doormiddel van een lief bericht of een donatie!


Want stel dat we de zaak verliezen, kan dat leiden tot negatieve jurisprudentie en een rekening van 2000 euro aan rechtskosten.


Bedankt voor je aandacht!


Rody, Robin, Bram, Lizzy, Laureen, Paulie, Esmé


€ 803 van € 2.000
40.2% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.