Onderdak   

Aangemaakt door :

Rafał Wołk

Locatie:

Warsaw, Poland

Dak boven mijn hoofd is precies waar deze collectie over gaat.


Ik heb dit al zo vaak opgeschreven en bewerkt dat ik denk dat ik bijna mijn internetruimte opgebruik. Ik heb nog nooit op deze manier om hulp gevraagd, maar ik ben in een situatie beland waarin ik het gewoon moet vragen.

De afgelopen vier jaar waren enkele van de moeilijkste jaren van mijn leven op elk mogelijk niveau. Nadat ik mijn bedrijf had verloren aan gentrificatie, mijn baan en appartement aan de pandemie en honderden van mijn platen had verkocht om rekeningen te betalen die volgden op mijn twee jaar durende strijd tegen de stad en COVID, kwam ik vorig jaar eindelijk weer op de been.

Ik heb waanzinnig veel werk verzet om mezelf uit te graven en dingen weer normaal te krijgen. Zoals sommigen van jullie misschien weten, heb ik vorig jaar land met een oud huis kunnen kopen. Een droom die uitkomt voor mij en mijn gezin. Een geweldig stukje van deze aarde midden in een bos met rust waar ik al mijn hele leven naar verlang.

Na het sparen en kopen van vrijwel alles wat het huis nodig heeft, ben ik er afgelopen voorjaar aan begonnen.

Begin dit jaar zouden we beginnen. Het budget was precies goed en de dingen begonnen echt op hun plaats te vallen.

Helaas heeft de oorlog in Oekraïne alles in de wacht gezet. De prijzen van grondstoffen zijn omhooggeschoten, waardoor mijn budget in een enorm gat zit. Ik moest een lening aangaan om dingen te financieren die een paar weken eerder ruim binnen mijn budget lagen. De prijzen stijgen nog steeds en bovendien daalt de Poolse valuta ten opzichte van de euro voortdurend, waardoor het bijna onmogelijk is om bij te blijven.

Op dit moment heb ik geen opties meer om de bouwinspanningen te financieren. Ik kom ongeveer $ 3.500 te kort om het dak op het huis te plaatsen, het laatste onderdeel dat plotseling te duur werd om te doen, vanwege de prijzen die in sommige gevallen met 1600% waren gestegen, dat klopt, meer dan 1000% stijging van de grondstofkosten . In dit tempo zit ik binnenkort met een onafgemaakt huis en huur ik terwijl ik op beide plaatsen de rekeningen moet betalen, wat ik niet lang in mijn eentje kan volhouden.

Dus hier ben ik, ik vraag het aan mijn vrienden, en als je dit ontvangt, ben je het dichtst bij een echte familie die ik heb voor hulp bij het waarmaken van deze droom voor mij en mijn familie. Ik weet het... $ 3500 is niet veel, het lijkt erop dat ik het zou moeten kunnen redden, maar met mijn huidige leningen en rekeningen is het een aantal dat wekelijks blijft stijgen en een gat creëert dat ik niet kan opvullen.

Deze plek zal mijn laatste stop zijn op deze gekke levensreis, mijn 34e verblijfplaats en tot slot een laatste die ik mijn thuis zal kunnen noemen.

Dat is het mijn vrienden, ik ben hier niet echt goed in, ik wou dat ik een geweldig essay kon schrijven en alle emoties kon beschrijven die op dit moment door mijn hoofd gaan, maar helaas ben ik daar niet zo goed in. Dit huis zal altijd openstaan voor velen van jullie en ik hoop dat ik je op een dag hier kan hebben voor een bezoek... op dit moment heb ik alleen een dak boven mijn hoofd nodig.

Bedankt voor je tijd :)

€ 2.275

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.