Kinderwelzijn   

Aangemaakt door :

Stichting Aprisco

Locatie:

Rio de Janeiro, Brazilië

“Andrea is twintig jaar oud en heeft twee zoontjes. Haar oudste zoontje is 2 jaar oud en haar jongste is nog maar een paar maandjes oud. Precies op de dag dat de jongste werd geboren, vond de politie het lichaam van haar man, de vader van haar zoontjes. Hij was door de drugsbende vermoord toen hij als bezorger per abuis de verkeerde straat was ingereden. Het maakt Andrea ontzettend verdrietig dat haar man er nooit in is geslaagd om een betere baan te vinden. Omdat hij zijn school niet had afgemaakt en ook geen andere vaardigheden had geleerd, kon hij alleen aan de slag als bezorger. Niemand wilde bezorgen vlakbij, of zelfs in, de krottenwijken maar haar man deed dat wel. Maar nu moet ze als jonge weduwe alleen haar zoontjes groot brengen. Haar hoop is dat haar zoontjes straks een betere kans krijgen.“ 


Stichting Aprisco heeft zich het lot van jongeren aangetrokken. In de krottenwijken van Rio de Janeiro is een schreeuwend tekort aan alternatieve en opbouwende activiteiten, en aan een goede begeleiding van jongeren door betrokken vrijwilligers (tevens rolmodellen). Samen met lokale organisaties en kerken hebben we daarom sinds 2001 de handen ineengeslagen om de leefomstandigheden en ontwikkelingsmogelijkheden van deze jongeren en hun families blijvend te verbeteren. 


Het programma Resgate Comunitário is een van de veelbelovende opleidingstrajecten die jongeren optilt uit hun uitzichtloze bestaan. Samen met een lokale pastor, die ook oprichter is van de lokale vereniging ‘Visão Restaurar’, hebben we deze opleiding ontwikkeld. Het is een (meerjarige) opleiding tot hulpverlener die, bij succesvol doorlopen, een uitstekende startpositie geeft voor een baan bij bijvoorbeeld de brandweer, beveiliging en Bedrijfshulpverlening (BHV). 


In het programma besteden we niet alleen veel aandacht aan de technische vaardigheden, waaronder klimmen en survival, maar vooral ook aan karaktervorming en sociale vaardigheden. De deelnemers krijgen een uniform, handboek en EHBO oefenpakket. 


De Reddingsbrigade redt letterlijk levens. Van de deelnemende jongeren die weer toekomstperspectief krijgen, en worden opgebouwd in hun zelfvertrouwen en skills, maar ook van degenen die zij op hun beurt mogen redden. In hun werk als reddingswerker, of als geslaagd en lichtend voorbeeld voor andere jongeren in Rio. Die missie tot een goed einde brengen, kunnen we niet alleen. Daar kunnen we alle hulp bij gebruiken,


Help mee! Stichting Aprisco 2021

€ 50

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.