Natuur & milieu   

Aangemaakt door :

Red Onze Aarde

Locatie:

Netherlands, Netherlands

Een initiatief van middelbare scholieren om op een duurzame manier om te gaan met onze aarde. Help ons onze doelen te bereiken.

Red Onze Aarde

Wij zijn Marjolein (4 VWO, BonaventuraCollege, Leiden), Susanne (2e HAVO, BonaventuraCollege, Leiden) en Fenneke (Brugklas, Leonardo College, Leiden). Op onze website lees je meer informatie over de dingen die wij willen bereiken.


Wij, de jeugd, komen in vreedzame opstand en strijden met woorden en goede daden voor onze toekomst. De politiek moet in beweging komen. Wij moeten de politiek wakker schudden, want het gaat om onze toekomst. De aarde raakt uitgeput (mensen gebruiken te veel grondstoffen), de aarde is vies (de plastic soup, luchtvervuiling en veel te veel afval) en het klimaat verandert (CO2, fossiele energie). Deze drie zaken moeten aangepakt worden als wij op een normale manier willen blijven leven.


Het vaststellen van de klimaatdoelstellingen in Parijs was slechts een begin. De wereldleiders moeten echter nu wel vaart gaan maken met het uitvoeren van de afspraken. Niet langer talmen, maar overgaan tot actie. Wij willen de politici wakker maken. De aarde moet bewoonbaar blijven voor ons allemaal. Wetenschappers hebben een 'tweede waarschuwing voor de mensheid' gepubliceerd. We gebruiken te veel grondstoffen, zodat deze op zullen raken. We vervuilen onze planeet met allerlei troep. Daar moeten we mee stoppen.


De speeches van Jan Terlouw zijn voor ons een inspiratie om dit te starten. Voor ons is het belang om de aarde gezond te houden het grootst, want wij moeten er langer mee doen. Wij willen dat er zoveel mogelijk middelbare scholieren meedoen met dit initiatief. Samen kunnen we de verandering tot stand brengen.


www.redonzeaarde.nl


We willen meerdere doelen bereiken:

1. Een kernteam en uitgebreid netwerk van (middelbare) scholieren en/of studenten vormen

2. Burgerinitiatieven opstellen en laten behandelen in de Tweede kamer, Europees parlement, Provincies en gemeenten

3. De handen uit de mouwen steken door plannen te bedenken en uit te werken om onze aarde weer schoner en duurzamer te krijgen


Je kunt ons op meerdere manieren steunen:

- Doneer, doneer, doneer!!! Zodat wij reclame kunnen maken, bijeenkomsten kunnen organiseren of onze concrete plannen kunnen uitvoeren.

- Doe mee! Middelbare scholieren die in het kernteam (wel handig als je vader en/of moeder dan ook wil helpen) willen zitten of deel willen uitmaken van ons netwerk kunnen zich via onze website melden.

- Steun onze initiatieven, want we hebben handtekeningen nodig (40.000 om een initiatiefvoorstel in de Tweede Kamer behandelt te krijgen).

- Blijf op de hoogte van onze activiteiten en volg ons op de sociale media (tot nu toe zijn we te vinden op Facebook, Twitter en Instagram.


Meer info: www.redonzeaarde.nl


Ons initiatief wordt gesteund door Stichting i3 (inspireren, innoveren, initiëren). Zij doen vrijwillig alle administratie voor ons.


Een van de inspiratiebronnen voor dit initiatief. Onze eigen video volgt nog.


Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.