Natuur & milieu   

Aangemaakt door :

Madelon Gijzel

Locatie:

Utrecht, Nederland

Op 19 nov. vertrekt onze zeilende denktank om de fashion industrie duurzamer te maken. Ondersteun jij dit project en help je zo mee aan de beweging richting een circulaire economie? Het opgehaalde bedrag komt ten goede aan het C2A Zero Waste onderwijsprogramma, om de jongste generaties te leren over duurzaamheid.

Op 19 november stap ik, samen met 18 andere jonge mensen, aan boord van zeilschip de Morgenster. Vroeger gingen avonturiers op deze schepen op ontdekkingsreis op zoek naar nieuwe verre oorden. Onze zoektocht anno 2018 is naar de manier om onze aarde leefbaar te houden. Samen vormen we een zeilende denktank, die de kracht van de jongere generatie inzet om bedrijven met grote impact serieuze stappen richting een meer duurzame bedrijfsvoering te laten zetten.

Gedurende de Atlantische Oceaan-oversteek isoleren we onszelf van de rest van de wereld met één doel: een stap dichterbij een circulaire economie. We zullen ons verdiepen in een businesscase uit de fashion industry en zullen toewerken naar een oplossing gericht op koopgedrag van de consument. De fashion industry is na olie de meest vervuilende industrie ter wereld. Naar schatting is textiel goed voor 10% van de wereldwijde CO2 uitstoot. We kopen steeds meer kleren en we betalen er steeds minder voor. Ik wil me heel graag inzetten om deze circel van kopen, kopen, kopen te doorbreken. 


Ik neem deel aan deze Quest for Change om te leren. En, misschien nog belangrijker, om te doen. Te zien wat er gebeurt als je bereid bent 180 graden anders te denken, discomfort te omarmen en in te zetten op mogelijkheden.

Dit project is onderdeel van Clean2Antarctica (www.clean2antarctica.nl); een initiatief, opgezet door zeer gedreven, inspirerende en pragmatisch ingestelde mensen die er alles aan doen een voorbeeld te zijn voor de rest van de wereld wat betreft de overgang naar een circulaire economie.


Helpen jullie mij en dit project onze doelen te behalen en deze beweging richting een circulaire economie kracht bij te zetten? Het opgehaalde bedrag komt ten goede aan het C2A Zero Waste onderwijsprogramma, om de jongste generaties te leren over het nemen van verantwoordelijkheid in een duurzame wereld.


Wil je meer informatie of heb je vragen? Laat het me weten!! Ik vertel je er graag meer over. 


Veel dank allen!!! 

Liefs, Madelon 


€ 445 van € 1.250
35.6% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.