Gezondheidszorg   

Aangemaakt door :

Doingoood Foundation

Locatie:

Mombassa, Kenia

Het psychiatrisch ziekenhuis is onderdeel van een groot algemeen ziekenhuis. Naast psychiatrische zorg bieden ze ook psychologische zorg aan zowel volwassenen, jongeren en kinderen. Aan de overkant van het hoofdgebouw is een aparte Youth Friendly Clinic. Hier zijn maatschappelijk werkers en psychologen werkzaam. Adolescenten en jongeren lopen hier binnen zonder afspraak en er wordt voorlichting gegeven over HIV, depressies en alle andere onder jongeren voorkomende problematiek. 


Het psychiatrische ziekenhuis is het op 1 na grootste ziekenhuis voor psychiatrie in Kenia. Het is opgericht rond 1981 en heeft nu een beddencapaciteit van 70. De patiënten hebben vaak drugs gerelateerde problematiek en worden of door de politie of door familieleden naar het ziekenhuis gebracht voor opname. Ook worden mensen behandeld voor onder andere schizofrenie, bipolaire stoornissen, depressie en andere psychosomatische stoornissen. 


Er werken ongeveer 7 tot 8 sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, een aantal psychologen en er is één psychiater. Hij heeft tweemaal per week consulten op locatie voor zowel de opgenomen patiënten als voor poliklinische patiënten (waaronder mensen in nazorg na de opname). Het ziekenhuis is 7 dagen in de week 24 uur per dag open. Patienten vanaf 16 jaar kunnen hier al worden behandeld. Er is echter geen aparte afdeling voor kind- en jeugdpsychiatrie.


Met jouw donatie kunnen wij het goede werk van dit ziekenhuis voortzetten.

€ 0

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.