Noodhulp   

Aangemaakt door :

Peter Schweinsteiger

Locatie:

Baden, Österreich

Uit een dagelijks logboek: Donaties zodat ik mezelf kan blijven transformeren, het basisvertrouwen kan herwinnen, weer in hulp kan geloven. Geven is de sleutel om het hart weer hoop te geven. Amen.


Ik werk freelance: plan mijn eigen tijd in. Maar er zijn al meerdere artikelen per dag.

Veel dingen groeien in de loop van de tijd, ik hoop ook financieel, dat zal snel gebeuren. Wat ik vooral nodig heb, is financiële steun en het kan niet genoeg zijn als je bedenkt hoe snel je weer slachtoffer kunt worden.


Wat ik niet begrijp: in de Wallfried-zaak. De man heeft ook veel meegemaakt en werd toen (taximoordenaar), maar hij werd geholpen met zijn proceskosten. Zijn zaak is sowieso overal op een trieste manier te lezen. Hij werd opgevoed door een pleegmoeder die ook een moordenares was

https://kurier.at/chronik/oesterreich/misshandelt-wenn-das-jugendamt-dich-zu-einer-moerderin-steckt/400035790Er is nu een lange tijd verstreken: wat mij echt beweegt, is geen uitweg meer zien, reden: vertrouwen in de rechtsstaat. Na alles wat ik de afgelopen jaren, maanden heb moeten meemaken, is dat voor mij niet het geval. En ik denk dat sommigen van jullie hetzelfde voelen.


Je kunt mijn artikelen lezen, mijn verhalen op mijn blog, 31000 verhalen, het gaat natuurlijk niet alleen over misbruik en gerechtigheid. Het gaat om veel meer. Ik run deze blog Zeit im Blick nu 10 jaar en sindsdien is er veel gebeurd.


Updates volgden steeds weer, ook uit archieven. Het runnen van de blog alleen kost veel geld en veel energie, omdat veel van de verhalen me erg raken.


De pandemie, de oorlog, Rusland, Oekraïne, de gevallen van misbruik, politici, verhalen die raken en ontroeren: dit werk heeft geld nodig, veel geld. Het koffiehuisabonnement draagt hieraan bij, kan bijdragen aan het inkomen, evenals uw donatie.


Help ze te overleven. Ik werk ook met andere slachtoffers van misbruik en getraumatiseerde mensen, maar op dit moment heb ik zelf veel hulp nodig.

Deze rechtsstaat heeft me getraumatiseerd, want zoals ik het in de blog beschrijf, zo is het.


Een heel bijzondere gebeurtenis was de geest van de vermoorde vrouw, die ik voelde toen ik in de stoel zat waar de vermeende moordenaar eerder zat. Ik voelde haar geest zeggen: Bedankt dat je voor me hebt gevochten als een offer. Ze is meer een offer. Als de man niet door een rechtbank is veroordeeld, kun je hem geen moordenaar noemen, omdat er nog strengere straffen kunnen volgen. Het vermoeden van onschuld geldt nog steeds voor hem.


https://kurier.at/chronik/oesterreich/misshandelt-wenn-das-jugendamt-dich-zu-einer-moerderin-steckt/400035790


Ambtenaren, ook hij probeert tot op de dag van vandaag recht te doen: maar hij heeft donaties ontvangen, nu vraag ik u om ook aan mij te doneren. Ik heb uw hulp dringend nodig, dank u.
Dit waargebeurde verhaal van een overlevende van meervoudig misbruik is gevuld met hernieuwde moed en oude obstakels. Ondanks alles werd het meisje met een sombere familieachtergrond een journalist die over haar verleden schrijft.

Maar juist dit werk moet leiden tot juridische geschillen, waarvan de conclusie alleen met donaties kan worden gefinancierd.


Het verhaal van een overlevende

Dit verhaal is belangrijk om de begunstigden van de inzamelingsactie te leren kennen, maar je kunt ook naar beneden scrollen naar het gedeelte ' Waarom deze inzamelingsactie is gestart '.


Het geluid van het zware hart is niet hoorbaar, zelfs niet als het klopt

Al in haar familie van herkomst ervoer Doris geweld in plaats van liefde, devaluatie in plaats van aanmoediging. Al hun toekomstige ideeën werden snel getorpedeerd en zo begon het begin van het einde.


Op 10-jarige leeftijd leidde ze de ontsnapping uit haar familiale omgeving in de handen van een "begrijpende" man. Doris bloeit, krijgt vertrouwen. Maar het opbloeien van een kind ontsnapte niet aan de goede "oom" en de volgende jaren werden martelaarschap.

Op 12-jarige leeftijd kwam het bijna tot een tragedie . Eén "nee" te veel en de oude man haalde zijn jachtgeweer tevoorschijn en wilde zijn ingebeelde recht op liefde afdwingen! Waarom is het niet gebeurd? Omdat het pistool vastliep...

Een eerste trauma, maar ook het eerste gevecht van een overlevende met een lichtzwaard tegen misbruik in alle vormen begon.


Terug in "home sweet home", in plaats van begrip, wachtten alleen verwijten en de kloppende hand van de vader . En toen eindigde haar jeugd voor de tweede keer op ongeveer 15-jarige leeftijd, nu in een verlaten fabriek. Dom liefdadigheidswerk voor een jong meisje vol ideeën die haar toekomst kunnen betekenen.


Van de regen in de dakrand?

De volgende ontsnapping volgde. Nu voor een vriend, een dromer met grootse plannen, zonder geld in de hand en ook problemen met zijn ouders.

Doris accepteert de situatie, de twee bouwden een soort leven op: het oude huis ernaast werd gerenoveerd, een hond werd uit het dierenasiel gehaald. Er werden plannen gemaakt en veel daarvan werden uitgevoerd. Met weinig geld, geen hulp, ondanks alle obstakels die in de weg stonden.

Maar de ervaringen van de vroege kinderjaren bleven onder de oppervlakte groeien en kwamen uiteindelijk na elke tegenslag sterker uit.


Kun je het verleden "overschrijven"?

Ze zette vallende tranen om in moed en begon haar ervaringen op schrift te verwerken. Journalistiek is lange tijd een droombaan geweest en op een dag maakte een baanaanbieding als verslaggever de weg vrij voor deze carrière! Begin jaren negentig haalde Doris de redactie van een regionale krant uit de winterslaap. Nog steeds met analoge middelen en sprankelende ideeën, vulde ze snel de pagina's en brak oplagerecords.

De geesten van vroeger kwamen pas weer boven toen deze baan eindigde. Schrijven was nu een vast onderdeel van haar leven geworden, dus was het logisch dat er in 2002 een boek volgde: " Je oorsprong ligt in je kindertijd " zal ooit heruitgegeven worden als e-book.


Het “ digitale dagboek ” als therapie en toekomstperspectief

Het digitale tijdperk werd een tijd van nieuwe opleidingen en nieuwe horizonten. De jeugdvriend staat nog steeds aan haar zijde en bouwde voor zijn vriendin een "dagboek op het web". De site bestond aanvankelijk uit privévermeldingen, vaak nederzettingen met de "geesten van het verleden".

Die teksten raakten veel lezers, het dagboek werd hét APA-medium!


Waarom deze oproep voor donaties is gestart

Een website heeft afbeeldingen nodig. Google heeft er zoveel, waaronder degene die je kunt gebruiken zonder fototegoed. Of met naamsvermelding, maar gratis, ... etc.

Welke valstrikken er achter kunnen schuilen, hoeveel gebruikers van "gratis" foto's later met behulp van waarschuwende advocaten voor de rechter worden gesleept - dat wist Doris nog niet.


Tot slot leidde het gebruik van 2 foto's tot twee ongelooflijk onterechte vonnissen en hoge proceskosten.

In totaal is het in beide gevallen ongeveer 2500 €:

 • De kosten van de perverter van beide eisers, een bekende waarschuwingsadvocaat
 • + experts
 • + gerechtskosten
 • + schade
 • + Vergoedingen of licentiekosten
 • + Uw eigen RA-kosten


De screenshots van de documenten tonen slechts ÉÉN geval van een eiser , dwz de getoonde bedragen moeten dubbel worden geteld.


Een chronologie van zaken

 • - De gewaarschuwde afbeeldingen zijn door het Google-filter als "gratis" gemarkeerd.
 • - Er is niets geladen van de pagina's van de eisers , maar van bronnen die ze zonder fotocredits lieten zien.
 • - De zoektocht op grond van artikel 10, lid 2, lid 1 Auteurswet heeft in één geval geen resultaat opgeleverd, zodat de bron is opgenomen in de fotocredits .
 • - Het gebruik als "actuele fotocitaat" werd ook gedekt door § 42c UrhG .
 • - De afbeelding is direct na het "toestemmingsverzoek" verwijderd .
 • - Eisers en officieren van justitie negeerden alle bezwaren, pogingen tot minnelijke schikking.
 • - De arrondissementsrechtbank van MNCHEN werd gekozen als de "vliegende" bevoegde rechtbank ( in strijd met de Duitse bepaling § 104a voor particuliere beklaagden! ). Dit om het onvermogen om te reizen, gewaarmerkt door een medisch attest, op te nemen in de uitputtingsstrategie!
 • -MNCHEN werd ook opgeroepen omdat de tegenstanders daar de hoogst mogelijke winstkansen konden berekenen .
 • - Hiervoor is een keurmeester gevonden, wiens vooringenomenheid is bewezen !
 • - De toelating van een beklaagde vertegenwoordiger werd ingetrokken zonder rechtvaardiging .
 • - Het verzoek om rechtsbijstand is tweemaal zonder motivering afgewezen !
 • - Ook de reiskosten werden afgewezen , ondanks dat de rechtbank ~ 400 km verderop was.
 • - Dit werd gevolgd door proces(s) en de verstekvonnissen, ondanks de gecertificeerde onmogelijkheid om te reizen, ziekte en de verkeerde plaats van jurisdictie.
 • - Het bezwaar en naar 2e aanleg gaan moet ook een andere rechter zijn: Nee, in tegenstelling tot EU-brede bepalingen zat voor deze "onderhandeling" dezelfde bevooroordeelde rechter als sinds het begin van deze farce!
 • - Jaren na alle procedures wordt de executeur...


Interessante verklaring van de vertegenwoordiger van de beklaagde over de zaak: https://zeitimblick.info/stellungnahme-zu-abmahnung-und-urheberrecht/


Dus ik vraag je om een donatie te doen voor Doris zodat ze deze twee bedragen op een dag kan inzamelen. Zodat de angst voor de deurwaarder niet elke dag groter wordt. Dit is een uiterst deprimerende situatie...


Heel erg bedankt!


Blijf alsjeblieft op de hoogte, doneer en help deze slopende situatie een beetje te verzachten.

Elke euro die wordt gegeven geeft weer hoop: er zijn nog veel goede mensen...


Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.