Noodhulp   

Aangemaakt door :

Peter Schweinsteiger

Locatie:

Baden, Österreich

Dit waargebeurde verhaal van een overlevende van meervoudig misbruik is gevuld met nieuwe moed en oude obstakels. Ondanks alles werd het meisje uit sombere familierelaties een journalist die haar verleden schriftelijk verwerkt.

Maar juist dit werk moet leiden tot juridische geschillen, waarvan de afronding alleen met schenkingen kan worden gefinancierd.


Het verhaal van een overlevende

Dit verhaal is belangrijk om de begunstigden te leren kennen, maar u kunt ook naar beneden scrollen naar de sectie "Waarom deze oproep tot donaties is gestart".


Het geluid van het zware hart is niet te horen, zelfs niet als het klopt

Doris ervoer al geweld in plaats van liefde, devaluatie in plaats van aanmoediging in haar oorspronkelijke familie. Al hun toekomstige ideeën werden snel getorpedeerd en zo begon het begin van het einde.


Op 10-jarige leeftijd bracht de ontsnapping uit de gezinsomgeving haar in de handen van een "begripvolle" man. Doris bloeit, kreeg vertrouwen. Maar de bloei van een kind ontsnapte niet aan de goede 'oom' en de daaropvolgende jaren waren het martelaarschap.

Er brak bijna een tragedie uit toen ik 12 was. Een "nee" te veel en de oude man haalde zijn jachtgeweer tevoorschijn, wilde zijn denkbeeldige recht op liefde afdwingen! Waarom is het niet gebeurd? Omdat het geweer vastliep ...

Een eerste trauma, maar ook het eerste gevecht met de lichtzwaard van een overlevende, tegen misbruik in alle vormen, begon.


Terug in het "home sweet home", in plaats van te begrijpen, wachtten alleen verwijten en de klappende hand van de vader. En toen eindigde haar jeugd voor de tweede keer toen ze ongeveer 15 jaar oud was, nu in een verlaten fabriek. Stom hulpwerk voor een jong meisje vol ideeën die haar toekomst zouden kunnen betekenen.


Van de regen in de dakrand?

De volgende ontsnapping volgde. Nu naar een vriend, een dromer met verheven plannen, geen geld in de hand en ook problemen met zijn ouders.

Doris komt in het reine met de situatie, de twee bouwden een soort leven op: het oude huis ernaast werd voorbereid, een hond werd uit het asiel gehaald. Er werden plannen gesmeed en een aantal ervan uitgevoerd. Met weinig geld, geen hulp, ondanks alle stenen die in de weg stonden.

De ervaringen van de vroege kinderjaren bleven zich echter onder de oppervlakte verspreiden en braken uiteindelijk sterker uit na elke tegenslag.


Kunt u het verleden "overschrijven"?

Ze veranderde tranen in moed en begon haar ervaringen schriftelijk te verwerken. Journalistiek is lang een droombaan geweest en op een dag maakte een baanaanbieding als verslaggever de weg vrij voor deze carrière! Begin jaren negentig haalde Doris de redactie van een regionale krant uit de winterslaap. Nog steeds met behulp van analoge middelen en sprankelende ideeën, vulde ze snel de pagina's en brak ze oplage-records.

De geesten uit het verleden keerden pas terug toen deze klus was afgelopen. Schrijven was nu een vast onderdeel van haar leven, dus het was logisch dat in 2002 een boek volgde: " Je oorsprong ligt in je kindertijd ", zal ooit opnieuw worden uitgegeven als een e-book.


Het " digitale dagboek " als therapie en toekomstperspectief

Het digitale tijdperk werd een tijd van nieuw onderwijs en nieuwe horizonten. De jeugdvriendin staat nog steeds aan haar zijde en heeft een 'dagboek op het web' voor zijn vriend gemaakt. De site bestond aanvankelijk uit privé-ingangen, vaak nederzettingen met de "geesten van het verleden".

Die teksten raakten veel lezers, het dagboek werd het belangrijkste APA-medium!


Waarom deze oproep tot donaties is gestart

Een website heeft afbeeldingen nodig. Google heeft er zoveel, waaronder enkele die zonder fotocredits kunnen worden gebruikt. Of gewoon je naam noemen, maar gratis, ... etc.

Welke valstrikken hierachter zouden kunnen schuilen, wist Doris nog niet, hoeveel gebruikers van 'gratis' beelden later met behulp van waarschuwende advocaten voor de rechter zouden worden gesleept.


Uiteindelijk resulteerde het gebruik van 2 foto's in twee ongelooflijk oneerlijke uitspraken en hoge proceskosten.

In totaal is het in beide gevallen ongeveer 2500 € elk:

 • De kosten van de boosdoener van beide eisers, een bekende waarschuwingsadvocaat
 • + Experts
 • + Gerechtskosten
 • + Schadevergoeding
 • + Vergoeding of licentiekosten
 • + Je eigen RA-kosten


De screenshots van de documenten tonen slechts ÉÉN geval van een eiser , dwz de schijnbare bedragen moeten tweemaal worden geteld.


Een chronologie van de gevallen

 • - De gewaarschuwde foto's werden door de Google-filter als "gratis" gemarkeerd.
 • - Niets werd geladen van de kant van de aanklagers , maar van bronnen die ze lieten zien zonder fotocredits.
 • - In één geval leverde de zoekopdracht in overeenstemming met Paragraaf 10 (2) zin 1 UrhG geen resultaat op, dus werd de bron ingevoerd in de beeldcredits.
 • - Het gebruik als een "dagelijks bijgewerkte fotocitaat" viel ook onder § 42c UrhG .
 • - De foto werd onmiddellijk verwijderd na het "autorisatieverzoek".
 • - Eisers en eisers negeerden alle bezwaren, pogingen tot buitengerechtelijke schikking.
 • - AG MÜNCHEN werd gekozen als de “vliegende” jurisdictie (in strijd met de Duitse bepaling § 104a voor particuliere verdachten!). Dit om het onvermogen om door een doktersverklaring gecertificeerd te reizen op te nemen in de verloopstrategie!
 • - MÜNCHEN werd ook gebeld omdat de tegenstanders daar de hoogst mogelijke winstkansen konden berekenen.
 • - Er is een rechter gevonden aan wie zijn vooringenomenheid is bewezen !
 • - De toelating van de vertegenwoordiger van een beklaagde werd opnieuw zonder rechtvaardiging ingetrokken .
 • - Het verzoek om rechtsbijstand is tweemaal zonder reden afgewezen !
 • - De reiskosten werden ook afgewezen , ondanks de rechtbank ~ 400 km verderop.
 • - Dit werd gevolgd door proces (en) en de verstekvonnissen, ondanks de aangetoonde reisongeschiktheid, ziekte en verkeerde jurisdictie.
 • - Het bezwaar en het naar de 2e aanleg gaan moet ook met een andere rechter worden behandeld: Nee, in tegenstelling tot EU-brede bepalingen, werd deze "onderhandeling" gevoerd door dezelfde, bevooroordeelde rechter als sinds het begin van deze farce!
 • - Jaren na dit alles wordt de executeur gestuurd ...


Interessante verklaring van de vertegenwoordiger van de beklaagde over de zaak: https://zeitimblick.info/stellungnahme-zu-abmaahrung-und-uryright/


Dus ik vraag je om een donatie voor Doris zodat ze deze twee bedragen op een dag kan ophalen. Zodat de angst voor de deurwaarder niet elke dag groeit. Dit is een buitengewoon deprimerende situatie ...


Erg bedankt!


Blijf alsjeblieft op de hoogte, doneer en help deze slopende situatie een beetje te verzachten.

Elke euro die wordt gegeven, doet de hoop weer stijgen: er zijn nog steeds veel goede mensen ...


€ 5.000 Doelbedrag

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.