Gezondheidszorg   

Aangemaakt door :

Vivir es Urgente

Locatie:

Madrid, España

DOELSTELLING


We hopen dat de waarde die Anabel met deze droom wil bijdragen op verschillende manieren beloond zal worden. Opbrengst voor de aankoop en renovatie van een huis op het platteland van Noord-Spanje, en wordt beschouwd als de eerste van een netwerk van ondersteuning voor patiënten die te maken hebben met zware behandelingen zoals chemotherapie of bestralingstherapie. Ze kunnen er baat bij hebben door er dagen door te brengen, om hen te helpen bij hun fysieke en mentale herstelproces. Het is wetenschappelijk bewezen dat natuur en lichaamsbeweging met elkaar samenhangen. HET KOMT ALLEMAAL OP. HET ZIJN ALLEMAAL SYNERGIEN: Mensgerichte mentale en fysieke herstelbenadering.
Website: www.proyectoviviresurgente.orgOver ons?


Vivir es Urgente werd geboren als een levensproject van Anabel García om kankerpatiënten te empoweren, zodat ze het hoofd kunnen bieden aan

het herstelproces en de kwaliteit van de patiënt tijdens behandelingen. De ziekte heeft een voor, tijdens en na. Kanker is niet vechten, het is lijden.


Wat doen we?

We zijn geboren met de illusie om sport, voeding en natuur te verspreiden en aan te moedigen in de zorg voor kankerpatiënten, waarbij we actief aandacht besteden aan integratieve oncologie, met de oprichting van het eerste landelijke centrum voor oncologiepatiënten.Realisatie van uitdagingen en innovatieve projecten die dienen om fondsen aan te trekken die worden toegewezen aan onderzoek in preventieve en regeneratieve oncologie en het welzijn van patiënten. We zijn geest en lichaam. De houding alleen redt niet, we hebben een holistische benadering nodig in onderzoek, zorg en kennis.


Landelijk Centrum VEU


"Heb je het gevoel dat er niets gebeurt in je leven?

Ik woonde op een van de mooiste pleinen van Madrid, toen kwam de hecatombe, voorafgaand aan het WK dat we nu leven ... Ik moest op mezelf wedden en een datum prikken voor mijn tijdelijke stopzetting van het neuralgische epicentrum van mijn beroep . De maanden van opsluiting perfectioneren dit idee en ontwerp voor dit avontuur. En eind maart, na mijn tweede ziekenhuisopname, heb ik geobserveerd, geluisterd en gevoeld, ik dacht dat als je ademt je leeft en terwijl je leeft je kunt wijzigen, veranderen, creëren, dat elke taak, hoe klein ook lijken is iets belangrijks en kan het lukken.

Verschil: CENTRO RURAL VEU, een afdeling voor kankerpatiënten op het platteland

Integratieve oncologie is de tak van oncologie en geneeskunde die conventionele kankerbehandeling combineert met complementaire therapieën om de resultaten te verbeteren en bijwerkingen te verminderen. Het is een oncologie die de patiënt begeleidt en innovatieve therapieën gebruikt om hun welzijn te verbeteren, maar altijd een rigoureuze behandeling van kanker toepast op basis van wetenschappelijk bewijs.


De beste artsen ter wereld zijn: zonlicht, rust, beweging, voeding, zelfvertrouwen en genegenheid. Met onze landelijke centra willen we kwaliteit bieden aan het leven van patiënten, voor, tijdens en na behandelingen, en een basis

belang van integratieve oncologie: natuur, voeding, psychologie en sport.


Het is tijd om te handelen, met optimisme, we kunnen de echte problemen die ons gezondheidssysteem presenteert niet negeren, met dit project willen we de waarden benadrukken die een toegankelijk, rechtvaardig en modern en kwalitatief hoogstaand gezondheidssysteem dat over patiënten denkt, zou moeten hebben , burgers en professionals van hetzelfde. Ons gezondheidssysteem is de belangrijkste garantie voor onze staat van welzijn.Xacobeo 120-project


In dit grote avontuur dat Anabel aangaat, staat de zieke en zijn herstelproces vanuit verschillende gezichtspunten centraal, aangezien zowel de ziekte als het overwinnen ervan afhankelijk zijn van verschillende fysieke, mentale en emotionele variabelen, aangezien ze geïntegreerd zijn in een geheel en , als zodanig, onderling afhankelijk. Met haar en met haar reisschema voelen we ons allemaal op de een of andere manier geïdentificeerd, als getroffen, familie of vrienden, en niet alleen vanwege de ziekte zelf en de gevolgen ervan, maar omdat "Leven dringend is". Het is de reis van verbinding en acceptatie die we allemaal nodig hebben, in een wereld die ons een onvolledig en afgescheiden gevoel geeft. # VERBINDING: Met jezelf, met het lijden van anderen, met de natuur en dieren, dankbaarheid, waardering, het huidige moment.

 

De route omvat 6 landen en 4.000 fysieke km aan voetgangersroute van Palestina naar Santiago de Compostela, binnen verschillende routes van de Camino de Santiago en een onberekenbare interne reisafstand.


De reis van de geest die het lichaam helpt.


Omdat de gemoedstoestand van onze geest de herstelprocessen enorm helpt. Anabel heeft besloten te LEVEN, en de krijger in haar laat zich niet door angst verlammen, ze heeft ervoor gekozen om te leren omgaan met de krachten van haar lichaam, geest en ziel.


De reis van empathie: verbinding maken met de pijn van de ander

 

Zieke mensen (oncologisch of getroffen door andere ziekten), overlevenden of familieleden lopen naast Anabel om ons hun verhaal te vertellen. Alles zal een documentaire vormen, die gratis wordt geschonken aan verschillende instellingen, je kunt onze ervaringen live volgen op Streaming en RRSS.


De reis van de natuur: de hereniging met de omgeving

 

We voelen een aangeboren affiniteit met de natuur en wanneer we die verbinding verliezen, lijden we omdat het erg belangrijk is voor onze fysieke, mentale, emotionele en spirituele gezondheid.


De Cultuurreis


Als er een pad is dat onze cultuur vertegenwoordigt, dan is dat de Camino de Santiago van zijn oorsprong, Palestina.

Anabel heeft een innovatieve en weinig bekende route ontworpen vanuit Santiago, rond de Via Francígena, aangezien het ook de centrale route is binnen een dicht netwerk van routes die door pelgrims zijn afgelegd om door de eeuwen heen de drie hoofddoelen te bereiken: Rome, Santiago en Jeruzalem.


De reis van onze mede "perregrinos"


In dit avontuur, waarin we vanuit verschillende gezichtspunten het herstelproces van de persoon centraal stellen, mogen we onze viervoetige reisgenoten niet vergeten, omdat ze ons leven verbeteren en ons hart openen. Anabel reist samen met een heel speciale pelgrim, Pancho, die haar zal helpen de therapeutische kracht van honden over te brengen.


€ 50

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.