Gezondheidszorg   

Aangemaakt door :

Berekum Foundation

Locatie:

Berekum, Ghana

Beste allemaal,


Het Holy Family Hospital is een ziekenhuis met 200 bedden in de stad Berekum in Ghana. Samen met 1 ander ziekenhuis is het door de overheid aangewezen als Corona-behandelcentrum voor de Bono-regio, die ongeveer 1 miljoen inwoners heeft. Als reactie op de corona-pandemie begon het ziekenhuis ongeveer 1 maand geleden met het nemen van preventieve maatregelen en momenteel bereiden we ons voor op een eerste corona-casus in onze regio. Voorbeelden van genomen preventieve maatregelen zijn het opzetten van een speciaal team voor snelle respons, het starten van triage bij de ziekenhuispoort voor temperatuur en tekenen van coronavirus (zie onderstaande afbeelding), het opzetten van handwasstations, het opzetten en uitvoeren van screening met een stroomschema, de oprichting van wachtruimtes en een speciale corona-isolatieafdeling, maar het belangrijkste: opleiding en training van personeel en patiënten in het ziekenhuis.

Deze preventieve maatregelen hebben de afgelopen weken geleid tot enkele vermoedelijke corona-gevallen (bleken negatief), wat ons de gelegenheid gaf om ons systeem te testen, te verbeteren en te versterken als dat nodig was. Dit bracht ook een probleem aan het licht: er zijn niet genoeg persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) in ons ziekenhuis. Op deze manier kunnen we ons personeel (en hun families) en onze patiënten niet beschermen tegen het Corona-virus, wat kan leiden tot een hoog infectiepercentage. We zijn ook bang dat dit tekort kan bijdragen aan de bijkomende schade van het coronavirus; bijvoorbeeld een moeder met een 5-jarige zoon die ziek is geworden van malaria, wil niet naar het ziekenhuis komen uit angst voor infectie met coronavirus.


Dit is waarom we uw hulp zoeken en nodig hebben! Door een donatie te doen (of het nu klein of groot is), kunnen we persoonlijke beschermingsmiddelen kopen voor ons ziekenhuis, zoals gelaatsschermen, handschoenen, chirurgische maskers en beademingsmaskers en jassen. We hebben plannen om zelf de gelaatsschermen en chirurgische doppen te maken.


Al uw hulp is meer dan welkom, deel alstublieft onze fondsenwervingscampagne op sociale media (facebook, instagram, twitter, linkedin etc) en met familie, vrienden en collega's.


Dank u!


Voor meer informatie over het ziekenhuis zie:


Stichting Berekum:

http://www.berekum.nl/en/index-en.html

KVK: 62842137

ANBI nr: 99 608


PS voor de Nederlandse donateurs: de bankrekening is aangesloten bij Stichting Berekum, een Nederlandse stichting die het Holy Family Hospital Berekum ondersteunt. Het heeft een ANBI-status, wat handig is voor Nederlandse belastingbetalers.

Om patiënten met Corona in Ghana veilig te kunnen behandelen, hebben artsen toegang nodig tot voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen. Om besmetting te voorkomen, zijn naar schatting 10-14 sets PPE per patiënt per dag nodig! Help ons voldoende PBM's te leveren aan een gezondheidscentrum in Ghana, zoals het Holy Family Hospital in Berekum.
€ 11.842 van € 14.500
81.7% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.