Noodhulp   

Aangemaakt door :

Viktoriia Taranenko

Locatie:

Budapest, Hungary

(NL)

Tijdens oorlogsconflicten zijn het ALTIJD de meest kwetsbaren - zwangere vrouwen en pasgeborenen - die het meest lijden. Help ons hen te steunen.

(UA)

Tijdens een militair conflict zijn ALTIJD de meest kwetsbaren: zwangere vrouwen en pasgeborenen . Help ons hen te steunen.


Voor UA-vrouwen die de oorlog ontvluchtten en uiteindelijk onderdak zochten in Hongarije, is het vanwege de taalbarrière GEEN optie om naar het staatsziekenhuis van de HU te gaan voor zwangerschapszorg. Zeer weinig artsen spreken Engels en er zijn geen vertaaldiensten beschikbaar.


Vanaf 2 maart 2022 bieden sommige particuliere ziekenhuizen en medische centra gratis ambulante zorg aan oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne, waaronder zwangere vrouwen. Bij bloedingen of krampen is gynaecologische controle met abdominale echografie gratis. MAAR alle andere aanvullende onderzoeken zoals laboratoriumtests, PAP-uitstrijkjes, genetische echografie, enz. komt als EXTRA KOSTEN die de meeste vrouwen zich niet kunnen veroorloven .


Prenatale zorg is essentieel voor een gezonde zwangerschap. Regelmatige prenatale zorg helpt mogelijke problemen vroegtijdig op te sporen en vermindert het risico op zwangerschaps- en geboortecomplicaties. De huidige donatiecampagne is bedoeld om financiële steun te bieden aan zwangere UA-vrouwen die medische zorg nodig hebben tijdens de zwangerschap in Hongarije.


De noodzaak om aanstaande moeders te ondersteunen is op dit moment net zo urgent als altijd. MAAK VANDAAG EEN DONATIE!


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Vrouwen uit Oekraïne die de oorlog zijn ontvlucht en asiel zoeken in Hongarije, mogen vanwege taalbarrières GEEN zwangerschapszorg aanvragen bij het Hongaarse staatsziekenhuis. Er zijn maar weinig artsen die Engels spreken en er worden geen vertaaldiensten verstrekt.


Vanaf 2 maart 2022 zullen sommige particuliere ziekenhuizen en medische centra gratis ambulante zorg verlenen aan vluchtelingen uit Oekraïne, inclusief zwangere vrouwen. Bij bloedingen of spasmen is gynaecologisch onderzoek met echografie van de buikholte gratis. MAAR alle andere aanvullende tests, zoals laboratoriumtests, genetische tests, enz., zijn allemaal EXTRA KOSTEN die de meeste vrouwen zich niet kunnen veroorloven .


Prenatale zorg is de sleutel tot een gezonde zwangerschap. Reguliere prenatale zorg helpt potentiële bedreigingen tijdig te identificeren en vermindert de risico's op zwangerschaps- en bevallingscomplicaties. De huidige campagne heeft tot doel financiële steun te bieden aan zwangere vrouwen uit Oekraïne die medische zorg nodig hebben voor zwangerschapszorg in Hongarije.


De behoefte aan ondersteuning zonder moeders gedurende vijf minuten is op dit moment urgenter dan ooit. MAAK VANDAAG EEN DONATIE!


U kunt helpen door elke bankkaart te gebruiken, ongeacht valuta en locatie.

€ 525 van € 50.000
1.1% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.