Maatschappij   

Aangemaakt door :

Stichting PopUpWerk

Locatie:

Netherlands, Netherlands

Een nieuw jaar met verrassende kunst, scherpe teksten en geëngageerde actie. Doe je (weer) mee? Afgelopen jaar onstonden door de bijdrages nieuwe 'Kabelbanen tegen eenzaamheid', een BBQ Sponsortour, de dagelijkse PopUpGedachtes, we ontvingen een vrijheidsaward en zo nog meer. Samen kom je verder.

CROWDFUNDING? Superhip, maar waarom eigenlijk?


Omdat wie snel wil reizen, alleen op pad moet gaan. Maar wie ver wil komen, moet samen optrekken. Met de PopUpInitiatieven willen we graag ver komen. Niet alleen letterlijk ver: vluchtelingenkampen in Bosnië en Griekenland, maar ook inhoudelijk ver: dat het werkelijk impact heeft op harten, hoofden en handen van iedereen die erbij betrokken is.


Crowdfunden gaat niet over geld. Het is eenvoudige manier om samen te werken. Jouw investering wordt omgezet in PopUpGedachtes, of een gloednieuwe Europa-brede actie om het onrecht aan onze grenzen zichtbaar en voelbaar te maken. Het wordt ook ingezet om de eenzaamheid in oude stadswijken aan te kaarten op een impactvolle én creatieve manier.


VRIJHEIDSAWARD 2019

Afgelopen jaar ontvingen we zomaar een vrijheidsaward op een groot Amsterdams 5 mei Vrijheidsdiner. Voor de Ramadansponsortour, één van die vele initiatieven die afgelopen jaren spontaan opkwam én kon worden uitgevoerd. Het was een vrolijke manier om een haatzaaiende actie richting moskeeën van z'n kracht te ontdoen. Wat maakte dit mogelijk? Al die crowdfunders die aan het begin van een nieuw jaar hadden gezegd dat dit soort dingen ondernomen moesten worden en erin investeerden. En zo sta je dan een Award in ontvangst te nemen voor jou, als crowdfunder.


INITIATIEVEN 2020a

En nu? Wat staat er komend jaar te gebeuren? We weten dat er zoveel vraagt om onze aandacht. De beste remedie om niet moedeloos te worden is om er af en toe iets aan te doen, iets moois. Daar ga ik graag met jou, met de kunstenaars, ondernemers en creatieven weer mee aan de slag. Er staat een grote Europese Walk Of Shame op stapel, de kabelbanen tegen Eenzaamheid vragen om een vervolg, het zou zo fijn zijn om weer een jaar elke ochtend PopUpGedachtes te kunnen schrijven én er gaat zoveel gebeuren dat om een creatief antwoord vraagt; zowel mooie dingen als pijnlijke dingen. Investeer en maak het mee. Ik ga graag weer met jou en al die anderen aan de slag.


OF ZOALS EELCO FORTUIJN HET ZEGT:

"Soms lees ik de krant en wil ik het uitroepen: NEEEEEE. Toch smoort mijn stem en voel ik me machteloos, ik weet niet eens waar te beginnen. Rikko en zijn companen gaan dan ploeteren en slagen er regelmatig WEL in om de boel te vangen in beeld en geluid. In your face. Oorverdovend. Gogogogo Rikko!"€ 24.400 van € 15.000
162.7% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.