Natuur & milieu   

Aangemaakt door :

Stichting View

Locatie:

Netherlands, Netherlands

26 juli - 24 augustus 2022

Samen slaan we de handen ineen voor een schone zee!


Deze zomer gaat het kunstwerk Pluis, drie enorme handen die zijn gemaakt van Vispluis, een reis maken langs de Nederlandse kust. Hiermee wordt Vispluis op een ludieke wijze in beeld gebracht. Met Tjalk De Vrijbuiter zeilen de handen van Zeeland naar de Wadden. Daarna reizen de handen vanaf Den Helder over land langs de Noordzeekust tot ze uiteindelijk terug zijn in Zeeland.


Vispluis, het meest aangetroffen, maar nog te onbekend

Vispluis is de naam van plastic draadjes die in grote trossen worden bevestigd onder sleepnetten om deze tijdens het vissen te beschermen tegen de zeebodem. De draadjes slijten relatief snel af en komen in grote hoeveelheden in zee terecht. Vispluis is volgens tellingen van Stichting de Noordzee het meest aangetroffen stukje plasticafval langs de Nederlandse kust. Jaarlijks belandt naar schatting 50.000 - 100.000 kg vispluis in zee, dat kan anders. Op naar een plastic-vrije zee met, om te beginnen, zo snel mogelijk de overstap naar een duurzaam alternatief voor vispluis. 


Door uw bijdrage kunnen de handen op Tour, terug naar de plaatsen waar het vispluis door vele vrijwilligers voor het kunstwerk is verzameld. Zo vragen ze aandacht voor Vispluis, dat de zee onnodig vervuilt. Het is tijd voor een alternatief! En dat alternatief ligt binnen handbereik. Onderweg besteden we ook aandacht aan lokale projecten en vrijwilligersinitiatieven, organiseren we dialoogsessies en gaan we uitpluizen (inzamelen vispluis). Zo brengen we Vispluis in beeld en zorgen we voor maatschappelijk draagvlak. U draagt bij aan een plastic-vrije zee!


Middelburg - Schouwen-Duiveland - Dordrecht - Gouda - Amsterdam - Enkhuizen - Harlingen - Lauwersoog - Schiermonnikoog - Ameland - Terschelling - Vlieland - Texel - Den Helder - Zandvoort - Noordwijk - Scheveningen - Maasvlakte - Stellendam - Middelburg


Hands-on!

www.pluis.nu
€ 8.075 van € 12.000
67.3% gefinancierd
20 dag(en)

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.