Maatschappij   

Aangemaakt door :

Alliance4Europe

Locatie:

Netherlands, Netherlands

Plan je Stem


Wist u dat bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 40% van de kiezers pas in de laatste 3 dagen voor de verkiezingen een beslissing nam?

De Kamerverkiezingen staan voor de deur, en ze komen op een cruciaal moment. Hoe zal Nederland herstellen van de corona pandemie? Zal solidariteit zorgen voor een succesvol herstel, samen met onze Europese buurlanden, of laten we het nationalisme ons verdelen? Daarnaast speelt Nederland een steeds belangrijkere rol in de Europese politiek. Dit betekent dat heel Europa kijkt naar wat de Nederlandse kiezers dit jaar gaan doen.

 

In een tijd van fake news en complottheorieën, rellen en angst, is het van cruciaal belang dat zoveel mogelijk mensen gaan stemmen. Denk aan jongeren die voor het eerst stemrecht hebben, maar ook mensen die niet dagelijks de politiek volgen maar wel een groot belang hebben bij een progressieve regering. In tijden van corona zal de campagne anders zijn dan normaal en minder leven op straat. Daarom is het essentieel dat mensen plannen om te gaan stemmen. Om vervolgens te stemmen voor een plan. 


In deze Nederlandse verkiezingscampagne zullen we onze geavanceerde sociale media analyse inzetten om jonge Nederlanders eraan te herinneren om te gaan stemmen op 17 maart. Voor een duurzamer Nederland, voor geloof in wetenschap boven samenzweringen, en Europese saamhorigheid in plaats van nationalisme. Dit betekent dat mensen die anders thuis zouden blijven, wel gaan stemmen. Mensen die stemmen uit hoop, in plaats van uit angst. 


Alliance4Europe is opgericht door organisaties en mensen die begaan zijn met de toekomst van Europa. Die geloven dat alleen mensen die actie ondernemen verandering teweeg kunnen brengen. Een Europa voor en door burgers. In samenwerking met deskundigen hebben wij de Social Media Intelligence Unit ontwikkeld, een ethisch systeem om de sociale media te monitoren. Wat ons in staat te stelt een boodschap uit te dragen, die aansluit op wat er speelt online, waarmee we de waarheid een luidere stem geven ten opzichte van het fake news. Dit betekent dat meer mensen op hun sociale media feeds op feiten gebaseerde boodschappen voor de verkiezingen te zien krijgen, dat meer mensen een boodschap te horen krijgen over waarom het belangrijk is om voor een betere toekomst te stemmen.


De lessen die we uit deze campagne trekken, zullen we in heel Europa gebruiken, om een positieve impuls te geven aan de progressieve stem. Met als eerste uitdaging de Duitse verkiezingen in september 2021. 


Hiervoor hebben we uw steun nodig. Voor elke euro die we inzamelen, zullen we 4 kiezers werven. 

Met het geld dat u doneert zullen we de kosten dekken voor social media advertenties en content design. 

Met elke euro die je bijdraagt, kunnen we 4 mensen overtuigen om te plannen om te gaan stemmen.

€ 310 van € 5.000
6.2% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.