Dieren   

Aangemaakt door :

Lara Welting

Locatie:

Amsterdam, Nederland

Pim viel van het balkon en brak hiermee zijn pootje op drie plekken. Na een 3 uur durende operatie en heel veel pinnetjes mocht hij weer naar huis waar hij ruim een week later zichzelf in de bench zo erg verwondt dat hij een open botbreuk oploopt. Morgen moet alsnog zijn pootje worden geamputeerd..

Woensdagnacht 21 augustus op donderdagochtend 22 augustus valt Pim van het balkon. Van vier hoog. Waarschijnlijk achter de meisjes aan. Zelfs als gecastreerde kater vindt hij de buurvrouwen rete interessant. Hij is tenslotte eerder naar beneden gekomen en toen hield hij er alleen een schrammetje en een verhoogde hartslag aan over. Dit keer pakte het anders uit.


Dat katten geen diepte zien was mij bekend, maar na zijn eerste valpartij was hij zo voorzichtig dat ik hem weer blind vertrouwde om buiten rond te dartelen. Helaas ging het dit keer minder soepel. Hij is beneden hoogstwaarschijnlijk op een stapel tuinstoelen terecht gekomen dit verstopt lagen onder een struik. Hier vond ik hem onder, ruim 4 uur nadat ik had geconstateerd dat hij verdwenen was. Iedere leek kon zien wat hij mankeerde op het moment dat ik hem achter de stoelen vandaan wurmde. Zijn pootje werkte niet meer en zijn ogen puilden bijna uit z'n kassen. Bij de dierenarts werd hij direct opgenomen en is hij de volgende dag geopereerd door een orthopeed. Een specialist in dit soort gecompliceerde breuken. Specialist betekent veel studeren en dus hogere kosten. Dat de operatie 3 uur duurde hielp hier dus ook niet aan mee.


Pim kreeg mooi rood gips en mocht mee naar huis in de bench. Wel moest hij een rompertje met col aan omdat hij niet van zijn wondjes afbleef en te eigenwijs was om zijn lampenkap om te houden. Na twee dagen wennen gaf hij zich over en probeerde niet meer te ontsnappen. Totdat ik even niet thuis was en de buurman een oogje in het zijl hield. Ik kreeg een appje met een foto met de vraag of dit zo hoorde. Er stak een wit stuk uit zijn kleine pootje. Dit kon niet anders zijn dan een bot of kraakbeen dus na wederom een spoedbezoek aan de dierenarts moest hij blijven en daar ligt hij nu nog steeds. Al twee nachtjes moet hij logeren op een plek die hij niet kent. Hij heeft ontzettend veel stress, eet niet, drinkt niet en heeft daarnaast natuurlijk ontzettend veel pijn. Morgen 2 september wordt hij opnieuw geopereerd en helaas wordt hierbij zijn pootje geamputeerd. Het risico dat hij zichzelf nogmaals ernstig verwond is groot. 


Katten kunnen ontzettend goed leven met drie poten en dat is dan ook niet de grootste zorg. Wel is dit het financiële plaatje wat het met zich mee brengt. 


            € 1.285 van € 4.250
30.2% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.