Natuur & milieu   

Aangemaakt door :

Pleistocene & Permafrost Stiftung gemeinnützige UG

Locatie:

München, Deutschland

<a href="https://pleistocenepark.de/permafrostboden/" target="_blank" style="color: rgb(53, 124, 0);">Het probleem?</a>


Het ontdooien van de permafrost is momenteel de grootste klimaatramp : hier ligt ongeveer 1.600 gigaton koolstof opgeslagen. Dat is twee keer zoveel koolstof als in onze atmosfeer en 3x zoveel als in alle bossen op aarde. Als de permafrost blijft ontdooien, komen er enorme hoeveelheden CO₂ en methaan in de atmosfeer. De opwarming van de aarde zal onomkeerbaar en exponentieel versnellen.


<a href="https://pleistocenepark.de/die-idee/" target="_blank" style="color: rgb(53, 124, 0);">De oplossing!</a>


Om het probleem op te lossen ondersteunen wij het <a href="https://pleistocenepark.de/die-idee/" target="_blank" style="color: rgb(53, 124, 0);">Pleistoceen concept</a> , dat hiervoor de meest effectieve methode is gebleken. Dit concept wordt al geïmplementeerd in het Pleistoceenpark en is vrij eenvoudig: een herintroductie van verschillende herbivoren en het herstel van de eens zeer productieve steppentundra . Alleen door het perfecte samenspel van de twee maatregelen kunnen de 4 positieve effecten op klimaat en milieu worden bereikt:


1. Behoud van permafrostbodems


Bij het zoeken naar voedsel in de winter vernietigen en verdichten de dieren de isolerende sneeuwlaag. Hierdoor dringt de kou dieper en sneller de grond in en blijven de permafrostbodems permanent behouden.


2. actieve CO₂-binding


De momenteel heersende vegetatie is erg inefficiënt. Door de zeer productieve steppentundra te herstellen, kan in de toekomst vele malen meer CO₂ worden opgenomen. Zo zal het park in de toekomst ook functioneren als een efficiënte afvang en opslag van CO2.


3. Actieve afkoeling van de regio door het albedo-effect


Als gevolg van dit effect reflecteert de steppe-toendra meer inkomende zonnestraling dan de momenteel heersende vegetatie en draagt dus niet bij aan de opwarming van de omgeving.


4. Biodiversiteit


Met uitzondering van zwermen muggen, zijn er in de momenteel overheersende ecosystemen nauwelijks dieren te vinden. Met de herintroductie van verschillende herbivoren bloeit de biodiversiteit in de regio weer op.


Wat kunnen we bereiken met JOUW hulp?


Het park staat momenteel in de kinderschoenen. Samen met Russische wetenschappers willen we het park uitbreiden. Dit kunnen we alleen samen met JOU doen.

€ 0 van € 2.000
0% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.