Natuur & milieu   

Aangemaakt door :

vzw De Reuzetuin

Locatie:

Arendonk, België

Deze mooie pergola is van de hand van Arendonks schrijnwerker Raymond De Jong. Hij maakte dit kunststukje rond 1994 op vraag van zijn overburen (Piet en Mia Beukeleirs-Bellens). Het maakte jarenlang deel uit van hun weelderige tuin in de Wampenberg. De acht gezinsleden en talrijke familieleden en vrienden genoten jarenlang van het prachtige bouwwerk. Toen het echtpaar verhuisde, werd het huis en de tuin eigendom van Houtzagerij Van Mechgelen. Deze besliste intussen over te gaan tot de afbraak van het huis, om de Houtzagerij uit te kunnen breiden. 


De voormalige eigenaar, Piet Beukeleirs, besloot hierop een poging te wagen het degelijk staaltje vakmanschap te redden van de afbraak. De voorkeur ging daarbij uit naar een sociaal doel, waarbij vele mensen zouden kunnen genieten van het bouwwerk. Hiervoor leek De Reuzetuin de ideale plek. 


In het najaar van 2021 staat de herinrichting van De Reuzetuin gepland in samenwerking met Regionaal Landschap en Universiteit Antwerpen. De pergola zal op dat moment een mooie plaats krijgen, zodat de toekomstige bewoners alsook de buurtbewoners hier van kunnen genieten.


Voor het vrijmaken, vervoeren en plaatsen van de pergola worden de kosten (na overleg met een gespecialiseerde firma) geschat op €200. De Reuzetuin is een initiatief van en voor de buurt. Hoe mooi zou het dus zijn als we samen de verhuis van deze pergola kunnen financieren? Nu zoeken we sponsors die -net als ons - gecharmeerd zijn door de pergola en dit idee! Ben jij zo iemand?

€ 200 van € 200
100% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.