Kinderwelzijn   

Aangemaakt door :

Stichting Veertienrond

Locatie:

Oldenzaal, Nederland

Opvang: Niet vanzelfsprekend voor kwetsbare kinderen. 


Kinderen moeten zorgeloos kunnen opgroeien. Soms kunnen kinderen door uiteenlopende oorzaken hierbij wel een steuntje in de rug gebruiken. Een kind heeft veel meer nodig dan alleen maar kunnen spelen. Kinderen willen gezien worden, mogen er zijn en willen ruimte voor persoonlijke aandacht en ontwikkeling. Helaas is dit voor kwetsbare kinderen niet mogelijk bij een reguliere opvang.


Samen kunnen we ervoor zorgen dat wij deze kinderen kosteloos kunnen blijven opvangen!


Wie is Veertienrond?


Veertienrond is een kleine stichting die zich met hart en ziel inzet voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken. Het gaat hierbij om volwassenen en kinderen met een lichamelijk, geestelijke of verstandelijke beperking of belemmering die niet in staat zijn zelfstandig te functioneren in de maatschappij. Veertienrond biedt op een laagdrempelige manier de ruimte om onder (professionele) begeleiding te ontspannen en te ontwikkelen in een veilige setting.


Wat we doen


Wij bieden kwetsbare kinderen vakantie- en weekendopvang en een inloopavond. Het meest bijzondere aspect aan onze opvang is dat wij deze geheel kosteloos aanbieden. Dit om ouders te ontlasten die bijvoorbeeld een moeilijke periode doormaken, te denken valt aan een ziekte of (vecht) scheiding, onstabiele thuis situatie etc. Zodat het kind, kind kan zijn. De kinderen worden in een veilige omgeving een speelse en uitdagende programma aangeboden onder professionele begeleiding. De professionele begeleiding is nodig omdat deze kinderen een rugzakje hebben die goed begeleid en bijgestaan dienen te worden.OKK

Met OKK (Opvang Kwetsbare Kinderen) wordt er in het weekend en in de vakantie opvang aangeboden voor kwetsbare kinderen uit de omgeving. Deze kinderen kunnen niet terecht bij een reguliere opvang door bijvoorbeeld de complexiteit. We bieden ze een stukje warmte in kleine groepen. Hier hebben ze behoefte aan, net als structuur, houvast en een veilige omgeving. Bij OKK mogen ze zichzelf zijn en ontdekken wat hun krachten zijn. Hierdoor zal het zelfvertrouwen van de kinderen groeien.Tienerclub

Onze tienerclub is een inloopavond waarbij een bijdrage wordt geleverd aan de sociale vaardigheden en krachten van de kinderen waardoor hun zelfredzaamheid verder ontwikkeld wordt. Er wordt niet van verwacht dat ze in een bepaald keurslijf passen, maar mogen ze zelf ontdekken wie ze zijn en wat ze willen. Hierdoor zal het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid van de jongeren groeien en krijgen ze handvaten aangereikt

om zelf sociale contacten aan te gaan. Door de tienerclub kunnen er vroegtijdig signalen onderschept worden die op korte en lange termijn voor problemen zouden kunnen zorgen voor de jongeren en hun omgeving. Te denken valt aan; niet weten wat met de tijd te doen. Waardoor het kan zijn dat ze sneller met de verkeerde mensen in contact komen, uit verveling spullen gaan vernielen of zich terugtrekken waardoor ze nog meer afstand creëren van de maatschappij.


Jouw bijdrage maakt een enorm verschil!

 

Donaties

Wat wij doen is voor een groot deel afhankelijk van de vrijgevigheid van u als donateur. Dat onze opvang kosteloos aangeboden kan worden is voor deze doelgroep erg belangrijk, omdat zijzelf en ouders vaak niet over de financiële middelen beschikken en omdat ze vaak niet in aanmerking komen voor een indicatie. Ja, we krijgen een bijdrage van de gemeente Oldenzaal en spreken fondsen aan voor ondersteuning.

Maar daar redden we het helaas niet mee.


Een dag opvang kost minimaal € 800,-. Dit bedrag bestaat uit professionele begeleiding, gas, water en licht, (knutsel)materiaal en lunch en tussendoortjes. Daarnaast willen we natuurlijk de kinderen wat extras bieden.

 

Een paar voorbeelden van wat uw donatie betekent voor de kinderen:

 

€ 25 = kleinigheidjes zoals een cadeautje met de feestdagen

€ 50 = (knutsel) materiaal voor activiteiten

€ 100 = Eten en drinken voor 1 week vakantieopvang

€ 250 = Uitje of workshop voor de tienerclub (zoals lasergamen, schaatsen, schilderen, koken)

€ 500 = Uitje naar een museum of pretpark

€ 800 = een dag opvang

 

Elke donatie, hoe klein ook, is van groot belang en wordt door ons zeer op prijs gesteld!

 

Meer informatie over onze opvang:

www.veertienrond.nl

€ 454 van € 25.000
1.8% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.