Kinderwelzijn   

Aangemaakt door :

Stichting Begeleid Wonen 41

Locatie:

Rotterdam, Nederland

In de leegstaande woning aan de Betje Wolffstraat 41 (BW41) gaan we een fase-huis vestigen waar jongeren tijdelijk begeleid wonen op weg naar volledige zelfstandigheid. Hierin zien we een prachtige kans om de zorg voor onze pleegkinderen te continueren.

Wij, Daan en Jan-Willem, zijn al meer dan 10 jaar pleegouders en runnen sinds ongeveer 5 jaar een gezinshuis in Rotterdam waarin 4 kinderen die niet bij hun biologische ouders kunnen opgroeien een veilige plek hebben gevonden om groot te worden. 

Daan is als gezinshuisouder in dienst bij Zorg&Wonen, de gezinshuisafdeling van de William Schrikker Groep (WSG).


Het ontwikkelingsperspectief van de kinderen in ons gezinshuis is divers. 

De oudste (19 jaar) is toe aan een begeleide woonvorm in een groei-traject naar volledige zelfstandigheid. 

De andere kinderen zullen over enkele jaren ook toe zijn aan deze vervolgstap, waarbij zij gaan leren op eigen benen te staan, afhankelijk van hun individuele mogelijkheden. Het doel is om de kinderen in een eigen woning te leren leven. We doen dat d.m.v. een traject in het fase-huis, waarbij er 24/7 begeleiding in de buurt is.


In de leegstaande woning aan de Betje Wolffstraat 41 (BW41) zien we een prachtige kans om de zorg voor onze jongens de komende jaren te continueren en verzorging en begeleiding in de toekomst zeker te stellen. De woning is prima geschikt om een 'fase-huis' in te vestigen waar jongeren tijdelijk begeleid wonen op weg naar volledige zelfstandigheid.

In de woning kunnen 3 jongeren wonen. Deze krijgen een eigen 'woon-studio'. De overige ruimtes worden gemeenschappelijk gebruikt: Entree, Badkamer, Toilet, en Bergruimte.


Het gezinshuis en het fase-huis hebben een gezamenlijke tuin. Het fase-huis zal aan de tuinkant voorzien worden van een uitgang. Op deze manier wordt de 'drempel' verlaagd van het fase-huis naar het gezinshuis met als doel de nabijheid van de gezinshuisouders/begeleiders te vergroten.


De te verwachten kosten en baten zullen bij exploitatie van het fasehuis in balans zijn.

De kosten die gemaakt worden in de opstartfase zullen deels betaald worden uit eigen middelen van de initiatiefnemers. Voor het restant wordt uw hulp gevraagd.


Meer info vindt u op www.bw41.nl

€ 500 van € 16.000
3.1% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.