Natuur & milieu   

Aangemaakt door :

Natuurkampen

Locatie:

Hei- en Boeicop, Nederland

Veldwerk is: de natuur verkennen en er plezier aan beleven. Veldwerk is doen! De verbinding van veldwerk, jeugd en natuurbescherming staat bij ons op 1. Jongeren zijn immers de volwassenen van morgen. Stichting Veldstudie verzorgt natuur educatieve schoolreizen en excursies voor basis, voortgezet en hoger onderwijs.

Ervaren en beleven is leren. 


Wie zijn wij?

Stichting Veldstudie is opgericht met als doel leerlingen van het lager en voortgezet onderwijs kennis te laten maken met de natuur en al haar facetten. Al ruim 30 jaar organiseren wij natuureducatie, excursies en schoolkampen. We ontwikkelen, verzorgen en begeleiden van projecten en workshops op eigen locaties en schoollocatie. Daarnaast organiseren we educatieve kampen, cursussen en bijeenkomsten voor jong en oud.


Waarom natuuronderwijs?

Het natuuronderwijs op de basisscholen vraagt om meer dan alleen maar een lesmethode. De onderwerpen binnen natuuronderwijs lenen zich vooral voor praktische lessen, natuur is nu eenmaal overal te ervaren. Op dit moment wordt er weinig tot geen natuuronderwijs gegeven door een te kort aan voorbereidingstijd, en vooral ook middelen en kennis/affiniteit. Er is een behoefte om de kwaliteit van het natuuronderwijs te vergroten. Stichting Veldstudie wilt hierin inspelen door milieueducatie lessen aan te bieden aan basisscholen. Hierdoor leert en beleefd de leerling in eigen natuur wat bijdraagt aan natuurbescherming- en behoud van het milieu.


Het project: Op Avontuur in Eigen Natuur!

Het project omvat actuele natuurlessen (o.a. over klimaat en eten uit de natuur) die we aanbieden aan het basisonderwijs. Met het project willen we leerlingen verwonderen over de natuur in de directe omgeving (rond school en eigen omgeving). Leerlingen leren met zorg om te gaan met de natuur en krijgen onderzoeksvaardigheden om zelf meer te ontdekken. Hierdoor krijgen ze meer herkenning, inzicht en begrip voor hun eigen leefomgeving. Tevens kunnen we de leerkrachten ondersteunen in kennis en didactische werkvormen met betrekking op natuurlessen. Hierdoor kunnen we natuuronderwijs laagdrempelig maken. Aangezien we naar de school toekomen is een organisatie van schooluitjes niet nodig.


Ons doel is dit project te realiseren! Helpt u mee?


Meer informatie over Stichting Veldstudie kunt u vinden op www.natuurkampen.nl


€ 50 van € 5.000
1% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.