Maatschappij   

Aangemaakt door :

Frank Mulder

Locatie:

, Germany

WELKOM bij CASA LIBERTA


Wonen en werken op het platteland, zorg dragen voor mens én natuur… daar dromen wij (Frank en Nicole) al jaren van!


Op 21 februari staan we bij de brievenbus van Dorfstrasse 58 in Stapelmoorerheide, in het noord-westen van Duitsland.  


Een lange oprijlaan met aan weerskanten bomen.


Aan het eind een houten hek… hier wordt een hoopvol “Ja?” een zeker “Jaaa!” Achter het hek staat namelijk een flinke boerderij met bijna vier hectare eigen grond.


JA!… hier kunnen bezoekers overnachten.


JA!… hier is een gigantische tuin met vijver voor onze toekomstige gasten.


JA!… hier is voldoende ruimte voor een voedselbos, het verbouwen van onze eigen biologische groenten en het aanleggen van een kruidentuin.


JA!… hier gaan we vegetarisch koken met biologische producten.


JA!… hier komt het atelier van jelena-d,nl.


JA!… hier komt een zaal waar je kan dansen, workshops kan volgen en familie bijeenkomsten kan organiseren.


JA!… hier is ook genoeg ruimte voor onze honden, paarden, kippen, eenden, geiten en varkens.


JAAA!… dit is dé plek om elkaar in vrijheid en harmonie te ontmoeten!!!


CASA LIBERTA… nu nog ‘una casa en mal estado’, een huis in verval. We moeten het pand volledig verbouwen om jullie goed te kunnen ontvangen. We hebben wel de nodige ervaring…
“Frank heeft in de stad Groningen een fabriekspand verbouwd tot restaurant; ik heb een grote schuur in het noorden van de provincie Groningen verbouwd tot woonhuis”.


En met jullie hulp kunnen we dit project óók realiseren!We weten wat we willen. 


Het voorhuis van de boerderij gaan we verbouwen voor een Bed&Breakfast. Zes tweepersoons kamers met eigen douche en toilet. Een gemeenschappelijke ruimte voor het ontbijt. Naast het voorhuis een terras dat toegang geeft tot een grote tuin met zwemvijver.


De schuur achter het voorhuis willen we ook aanpakken. Op de begane grond een (dans)zaal van 150 m2, het atelier voor Nicole en een grote keuken. Op de eerste verdieping (boven de zaal) meer plek om te overnachten: vier kamers voor 2-3 personen met gemeenschappelijk te gebruiken douches en toiletten. Wij willen boven de keuken gaan wonen; zo kunnen we er altijd voor je zijn!


Het bijgebouw naast de schuur gaan we verbouwen tot een appartement voor zes personen met eigen opgang, woonkeuken, badkamer en terras.


De grond rondom de boerderij willen we gebruiken voor een exclusieve tuin met zwemvijver voor B&B gasten, een voedselbos van één hectare, een grote biologische groenten- en kruidentuin en een ‘paradise-paddock’ voor onze paarden. Op termijn willen we meer slaapgelegenheid voor jullie creëren met een aantal ‘pipowagens’ aan weerskanten van het voedselbos.


Met deze aan te leggen biotoop willen we jullie, onze dieren en onszelf biologisch en vegetarisch voeden!!!

Genoeg ideeën, te weinig geld… daarom vragen we jullie hulp.
We willen dit mens-, dier- en milieu vriendelijke project realiseren met CROWDFUNDING.


Het bedrag dat we op deze manier willen ophalen is 250.000 euro. In dit specifieke geval met donaties (en een loterij).
  • Donaties (tot max. 3.244 Euro p.p.). Bij een schenking, klein of groot, willen wij je blijvend danken en eren!
  • Voor 10 Euro doe je al mee met een loterij. Benieuwd naar de prijzen? Kijk dan even bij de alinea ‘Loterij’.
  • Vanaf 25 Euro schilderen we je naam op onze betonnen silo. Deze staat naast de boerderij en is onderdeel van het grote terras naast de (dans)zaal. Met jullie naam erop wordt het een echte ‘eye catcher’!!!
  • Vanaf 50 Euro nodigen we je tijdens de verbouwing uit voor een rondleiding.
  • Vanaf 100 Euro ben je tijdens de verbouwing welkom voor een rondleiding, een lezing over het fenomeen ‘voedselbos’ en om s’avonds met ons mee te eten; neem je tent mee voor een overnachting!
  • Vanaf 250 Euro zullen we je vragen om een weekeinde te komen (of te komen kijken naar) tango dansen; Nicole en Frank hebben de eerste twee tango-festivals in Groningen georganiseerd en van deze tango weekeinden gaan we ook iets moois maken!


Voor de grootste donateurs nog iets bijzonders… we willen het voedselbos, de zwemvijver, de tuin voor toekomstige B&B gasten, het bijgebouw, de pipowagens en onze rescue-dieren naar jullie gaan vernoemen. Dat doen we natuurlijk in overleg met deze gulle gevers!
Loterij.


Vanaf 10 Euro (Max één lot p.p.) doe je mee en maak je kans op de volgende prijzen:
  • Één hoofdprijs, bestaande uit een volledig verzorgd tangoweekeinde voor twee personen. Zo’n weekeinde begint met een salon op vrijdagavond en een overnachting. Zaterdagochtend schuif je aan voor het ontbijt. Tot de lunch ben je vrij. Na de lunch weer een salon tot het avondeten. Na het diner een salon en een overnachting. Zondag ontbijten en vanaf 12:00 uur een salon met ‘Kaffee und Kuchen’.
  • Twee tweede prijzen, bestaande uit een dansjurk of dansbroek van Jelena-d.

  • Drie derde prijzen, bestaande uit een overnachting met ontbijt in onze B&B èn s’avonds aanschuiven in de keuken bij Frank en Nicole.


We staan te popelen om met dit project aan de slag te gaan!!!

Voor jullie, voor onze dieren, voor de natuur en voor ons…


CASA LIBERTA!!!


€ 18.605 van € 250.000
7.4% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.