Ondernemerschap   

Aangemaakt door :

Offenderbook

Locatie:

London, United Kingdom

Voel je je ook elke keer boos als je hoort dat een vrouw wordt aangevallen op een date?

Stel je jezelf ook voor dat je vader bent van een dochter die tijdens een date is aangevallen?

Hoe zou jij je voelen ?


Offenderbook is er om daten veiliger te maken voor vrouwen. Ja, we gebruikten de tegenwoordige tijd omdat de app al live is, maar zonder echte financiering. Web-app is live en mobiele app volgt binnenkort. Het is de app waarmee vrouwen anderen kunnen waarschuwen voor gewelddadige mannen. Het is gebaseerd op de veronderstelling dat gewelddadige mannen meestal een geschiedenis hebben van het slecht behandelen van vrouwen en dat ze niet altijd in de gevangenis belanden.

Offenderbook geeft vrouwen en ouders de manier om te controleren of de man met wie je omgaat op de dating-app veilig is om mee uit te gaan. Gezichtsherkenning make-up

een groot deel van de app. Genderherkenning is ook aanwezig om ervoor te zorgen dat alleen

vrouwen kunnen een account aanmaken. Zowel mannen als vrouwen kunnen door profielen zoeken

van gewelddadige mannen, maar alleen vrouwen kunnen een account aanmaken en waarschuwingen over een man toevoegen.

Offenderbook is sterk in het willen dat er daarom echt gevaarlijke mannen worden toegevoegd

de app is zo ontworpen dat er 2 vrouwen nodig zijn om een man toe te voegen

Daderboek. Iemand die een waarschuwing toevoegt en een andere (iemand die dicht bij je staat, een familielid, een goede vriend, iemand die je kent en vertrouwt) vrouw die kan bevestigen dat de waarschuwing waarheidsgetrouw en legitiem is. De waarschuwing moet binnen 24 uur worden bevestigd, anders wordt de waarschuwing automatisch verwijderd.


Offenderbook is niet gemaakt om mannen te veroordelen. Wij geloven dat gewelddadige mannen ook kunnen veranderen. Krijg counseling, krijg hulp van een kerk of zoek professionele hulp. Daarom is de app zo opgezet dat als een man toegevoegd aan Offenderbook de komende 2 jaar geen waarschuwingen meer krijgt, zijn profiel automatisch wordt verwijderd.


Ontwikkelaars zijn van plan om wat we 'een stressbaken' noemen, een functie te implementeren

met de politie besproken. Het is een betaalde en stille functie (maandelijks abonnement) die de politie alarmeert wanneer een vrouw op haar date in direct gevaar is. Voorzien zijn van

dat geeft politieagenten de precieze locatie en basisinformatie die ze nodig hebben om

actie ondernemen. Het is een stille functie omdat de man die gevaarlijk blijkt te zijn, niet weet wanneer deze is geactiveerd. Voor duidelijke redenen.

€ 0 van € 12.000
0% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.