Maatschappij   

Aangemaakt door :

NieuwLand

Locatie:

Amsterdam, Netherlands

Hallo, ik ben NieuwLand!

(sommigen noemen me "PuPi". lang verhaal.)


Ik ben een politiek, cultureel en sociaal centrum in de Dapperbuurt (Amsterdam Oost). Sinds 2014 heb ik duizenden mensen ontvangen voor talloze info-avonden, workshops, vergaderingen, trainingen, muziekacts, kledingruil, een strijdliederenkoor, filmvertoningen, yogalessen, benefietevenementen en nog veel meer.


De mensen die voor me zorgen zijn allemaal vrijwilliger en ze delen de verantwoordelijkheid onder verschillende collectieven. Een radicale drukkerij. Campagnevoerders voor klimaatrechtvaardigheid. Queer gemeenschappen. Migrantennetwerken. Documentairefreaks. Ze onderhouden me samen als commons/gemeenschapsgoed, een belangrijke infrastructuur voor hun activiteiten.


Als je me ooit hebt bezocht, waardeer je waarschijnlijk autonome, niet-commerciële ruimtes in Amsterdam. Ik ben niet afhankelijk van subsidies, ik vraag alleen om vrijwillige donaties. Zo blijf ik voor iedereen toegankelijk, in een stad die steeds meer op de rijken is gericht.


Je weet dat ik tot een zeldzaam soort behoor. Vooral tijdens de pandemie werden plaatsen zoals ik met uitsterven bedreigd als nooit tevoren. Omdat er geen openbare evenementen mogelijk waren, zijn de meeste van mijn inkomstenstromen opgedroogd. Gelukkig kon ik tot nu toe rekenen op mijn spaargeld voor de regenachtige dagen (daar hebben we er veel van in Amsterdam).


Nu ben ik bijna helemaal blut :(


Sinds het begin van de pandemie heb ik onderdak geboden aan de meest kwetsbaren, en aan enkele besloten vergaderingen met beperkte capaciteit. Dit soort activiteiten dekt echter niet mijn huur- en exploitatiekosten, dus mijn financiële buffer is hard geslonken.


Eerlijk gezegd kan ik niet wachten om mijn deuren weer helemaal te openen, maar ik weet niet wanneer het daarvoor veilig genoeg zal zijn. Daarom vraag ik je hulp om deze komende periode te overbruggen. Het enige wat ik vraag is vier maanden huur en kosten. Jouw donaties houden me overeind!


Mijn vrijwilligers staan te popelen om een aantal onderhoud en verbouwingsklusjes op te pakken, zodat ik je op een nog leukere manier kan verwelkomen als mijn deuren open gaan en de agenda weer vol activiteiten zit. Elke extra ingezamelde cent gaat naar mijn 'verfraaiings'-project! (Ik weet niet waar ze het over hebben - ik denk dat ik al mooi ben...)


Help me deze oproep te verspreiden!


Herinner je je die vriend, kameraad of geliefde waarmee je een geweldige tijd hebt gehad in de NieuwLand? Vergeet deze oproep niet met hen te delen! Ik reken op je om meer mensen te bereiken dan ik me zelfs kan herinneren, zodat ik mijn inzamelingsdoel voor het einde van deze maand haal!

€ 5.991 van € 5.000
119.8% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.