Dieren   

Aangemaakt door :

KFAAF

Locatie:

Geesteren, Nederland

Graag stellen wij jullie voor aan Max, een 16 maanden jonge labrador. Max heeft zich op een leeftijd van 8 maanden verstapt. Pas na 5 maanden is hij bij de dierenarts terecht gekomen waarbij men aanvankelijk dacht dat hij een gescheurde kruisband had en een kijkoperatie nodig had om te zien of er een TTA operatie uitgevoerd moest worden. TTA is één van de mogelijke operaties bij een gescheurde voorste kruisband bij de viervoeter. Bij deze operatie wordt de krachtsverhouding in de knie gewijzigd door de aanhechting van de kniepees op het scheenbeen naar voren te plaatsen. Door deze aanpassing ontstaat er direct goede stabiliteit in de knie en wordt de voorste kruisband niet meer overbelast. Omdat de eigenaren van Max deze operatie niet konden bekostigen is er maandenlang geprobeerd om hulp te krijgen van instanties echter niemand was in staat of bereid om te helpen. Vervolgens werden wij, drie maanden later, benaderd met de vraag of wij iets voor Max konden betekenen.

 

Wij hebben vervolgens onze eigen dierenarts ingeschakeld die wederom röntgenfoto's heeft gemaakt en daaruit bleek dat het niet om een gescheurde kruisband ging maar dat het linker heupgewricht van Max waardeloos was. De heupkom van Max ligt in een verkeerde hoek. Daardoor past de heupkop niet goed in de heupkom waardoor bij beweging de heupkop uit de kom schiet. Max heeft een totale heupprothese nodig want hij vergaat al maanden van de pijn en dit kan niet langer zo doorgaan. Wij als stichting met specialisatie "zorgdieren" gaan Max helpen door de operatie, de nazorg en de revalidatie te betalen.

 

Max wordt op donderdag 10 juni a.s. in AniCura Diergeneeskundig Verwijscentrum Dordrecht geopereerd en krijgt dan een totale heupprothese. Bij de totale heupprothese wordt zowel de heupkop als de heupkom vervangen met een kunststof prothese. Daarna volgt een lang en intensief revalidatie traject  waarbij het uitermate belangrijk is dat deze goed doorlopen wordt om te voorkomen dat de prothese loslaat, breekt of dat er infecties ontstaan.

 

De operatie zal ongeveer 5.500 kosten. Daar komen nog de kosten bij voor het maken van  een extra röntgenfoto van zijn rechterheup om te zien of deze in de toekomst voor problemen gaat zorgen. Maar ook een eventuele overnachting in de kliniek na de operatie als Max niet goed uit de narcose komt. Dan zijn er nog de kosten voor de nazorg, medicatie, fysiotherapie, hydrotherapie, reiskosten, goede voeding (met voedingssupplementen) en ga zo maar door. Wij schatten dat dit in totaal ook nog eens een kleine euro 2.500 gaat kosten. Max gaat na zijn operatie een intensief revalidatie traject in waarbij hij ook fysiotherapie en hydrotherapie gaat krijgen. De nazorg wordt door onze eigen dierenarts van Dierenkliniek Lochem verzorgd en wij verzorgen de verdere begeleiding. Max zal ook voor de rest van zijn leven door ons gesteund gaan worden.

 

Wij gaan sowieso de operatie van Max bekostigen, maar elke euro die wij met deze crowdfunding binnen krijgen is ontzettend welkom.

 

Het hele verhaal over Max is te lezen op onze Facebook pagina: www.facebook.com/kfaaf. Wij zullen hier ook updates geven over het verloop van de operatie en revalidatie van Max.

 

Meer weten over KFAAF (stichting Kindness for all animals)? Zie https://www.kfaaf.com, www.facebook.com/KFAAF, www.instagram.com/kindnessforallanimals/.

 

Onze missie is simpel: het helpen van (zorg)dieren in nood en het beschermen van dier- en plantensoorten. Als rode draad loopt hier doorheen onze visie op het gebied van dieren en natuur welzijn waarbij wij van mening zijn dat een dierenleven gelijkwaardig is aan een mensenleven en waarbij wij een wereld voor ons zien waarbij de mens in goede harmonie leeft met de natuur. Deze visie zie je in alles wat we doen en de wijze waarop we dat doen terugkomen: met veel liefde en passie en respect voor het dier en de natuur. Transparantie en eerlijkheid staan daarin centraal.

 

€ 6.086 van € 8.000
76.1% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.