Gezondheidszorg   

Aangemaakt door :

NuevoCare

Locatie:

Heerhugowaard, Nederland

Eindelijk een borstscanner die - zonder straling en zonder de borst te pletten - een hoogwaardige 3D opname kan maken, ook bij dicht borstweefsel en ook bij implantaten.

DE SITUATIE IN NEDERLAND

In Nederland is de mammogram de gouden standaard voor het onderzoeken van de borsten op borstkanker. Het onderzoek bestaat uit het samendrukken van de borst waarna door middel van straling foto's worden gemaakt van de borst. Deze foto's laten de binnenkant van de borst zien waardoor een radioloog kan beoordelen of er afwijkingen zijn.(bron: Cleveland Clinic)Het onderzoek is voor veel vrouwen onaangenaam en pijnlijk. Een bijkomend probleem is dat de straling die voor de test wordt gebruikt schadelijk is en kan bijdragen aan de ontwikkeling van borstkanker.

Daarnaast is het zo dat bij vrouwen met dicht borstweefsel (dense borsten) het ontdekken van kanker lastiger is. In de leeftijd tussen 40-50 jaar is dat bij ongeveer 2 op de 3 vrouwen het geval (https://borstkanker.nl/nl/dicht-borstklierweefsel). Bij vrouwen boven de 50 jaar is dat ongeveer 8%.(bron: borstkanker.nl)Wanneer een vrouw borstimplantaten heeft zijn meer röntgenfoto's nodig - en dus meer straling - omdat de implantaten de doorgang van de straling tegenhouden waardoor van verschillende kanten foto's moeten worden gemaakt. Ook moet de prothese voor het samenknijpen van de borst worden weggedrukt.

In Nederland is de rontgenfoto nog altijd de standaard voor het borstonderzoek.


Vrouwen onder 50 worden normaal gesproken niet regelmatig onderzocht en bij vrouwen met het borstkankergen BRCA-1 en BRCA-2 willen we zo min mogelijk straling geven. En dat terwijl ze juist een verhoogd risico op borstkanker hebben.HOE HET VEEL BETER KAN

In Amerika wordt al geruime tijd een nieuwe methode gebruikt en dat is de 3D echografie. Hierbij ligt de vrouw op een comfortabel voorgevormd bed met daarin een uitsparing. Hier plaatst de vrouw de borst in en wordt deze 360 graden rondom gescand met een echo kop. Deze techniek is elegant, volkomen pijnloos, zonder straling en zeer comfortabel.
De kwaliteit van de opnames is zeer hoog en kunt u vergelijken met een 3D echo van een baby.
Wat wij willen bereiken

Wij willen deze technologie naar Nederland halen voor onderzoeken naar de aanwezigheid van kanker. Ook kunnen wij vrouwen met deze techniek gedurende chemotherapie regelmatig zonder risico onderzoeken om te zien of tumoren goed reageren op de therapie en kleiner worden. De opnames zijn van dermate hoge kwaliteit dat tumoren in 3D kunnen worden getoond waarbij zelfs de massa wordt bepaald.


"NuevoCare is een officieel geregistreerde zorginstelling voor Medisch Specialistische Zorg met als doelstelling nieuwe technologieën die in de wereld succesvol worden gebruikt naar Nederland te halen (www.nuevo.care)."Wij vragen u om uw hulp

Door de structuur van de gezondheidszorg in Nederland wordt het steeds moeilijker voor ziekenhuizen en zorgverleners om nieuwe methodes in te zetten. NuevoCare wilt dit doorbreken door baanbrekende technieken te introduceren en aan te bieden. Wij hopen ook dat mensen niet meer naar het buitenland hoeven te gaan voor goede en bewezen technologieën. Onze medici zijn allen gericht op het aanbieden van de beste zorg waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste inzichten.


NuevoCare wil in april starten met het aanbieden van het 3D echo voor borstonderzoek.

Wij vragen daarvoor uw hulp.


Met uw donaties kunnen wij de technologie sneller beschikbaar maken voor alle vrouwen in Nederland. Met het eerste toestel kunnen we een vliegende start maken in Noord Holland en verder uitbreiden naar meer plaatsen in Nederland.


Voor de mensen die willen doneren, hartelijk dank daarvoor !

Wij zullen u op de hoogte houden van de vorderingen en zodra wij het toestel in Nederland hebben, bent u uiteraard van harte welkom voor een onderzoek.

€ 100 van € 100.000
0.1% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.