Sport   

Aangemaakt door :

Marjolein Mosmans

Locatie:

Azilal, Marokko

Tijdens de COVID-pandemie zijn veel mensen uit heel Marokko terug gegaan naar het Hoge Atlasgebergte. Hun plaats van herkomst.

Omdat werk in de toeristenindustrie, en in veel aanverwante bedrijfstakken, schaars is, hadden ze niets beters te doen dan naar huis terug te keren en te wachten op betere tijden.


Op dit moment is ongeveer 14 procent van de Marokkaanse bevolking werkloos en zijn de mogelijkheden om werk te vinden schaars. Er zijn weinig banen, de economie is slecht en vooral in de bergen is er weinig werk, behalve voor toerisme en landbouw. Wat moeilijk is zonder land te bezitten.


Om ervoor te zorgen dat de mensen in de bergen een gezonde en plezierige dagelijkse bezigheid hebben, willen we een veld aanleggen. Zoals velen van jullie weten is voetbal een geliefde sport in Marokko en veel Marokkanen houden ervan om zelf te voetballen.


We willen een voetbalveld aanleggen voor de lokale bevolking in Imalghas, een klein dorpje in de buurt van Azilal. Op dit moment is er niets dan dorre grond en stenen voor de mensen die zich willen bezighouden met een goede voetbalwedstrijd. En er zijn nu meer mensen in de bergen die hun energie kwijt willen in een vriendschappelijk potje voetbal. Dus we willen een voetbalveld bouwen en wat gezond en sportief amusement brengen naar de bergen en een land dat enorm lijdt onder de economische impact van de COViD-pandemie


Doneer nu.

€ 10 van € 30.000
0% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.