Kunst & cultuur   

Aangemaakt door :

Wim Casier

Locatie:

Amsterdam, Nederland

Beste Vrienden,


Het artistiek en humane project 'Brutal' heeft you generositeit nodig.


Dit is een oproep om de creatie van een hedendaags dans voorstelling te creëren waaraan een tiental Cubaanse kunstenaars zullen deelnemen. Dansers, Acteurs, Muziekanten, een Filmmaker & Fotograaf. Dit project heeft als bedoeling om deze kunstenaars en het Rosario Cárdenas Dans Gezelschap in Havana toe te laten een voorstelling te maken gerelateerd aan de huidige problemen in Cuba (Covid-19 gezondheids crisis, sociale crisis, economische crisis).


De Choreograaf


Ik ben Nelson Reguera een man met de Frans/Cubaanse dubbele nationaliteit. Een danser en choreograaf. Ik werk sinds vijf jaar samen met het Rosario Cárdenas Dans Gezelschap.

Vandaag wil ik het nieuwe project voor dit fantastische dansgezelschap voorstellen. Het is zowel een artistiek als een humaan project dat aansluit bij alles waar ik voor sta.

Meer informatie over wie ik ben en wat ik doe vind je via deze link: www. cubanelson.com


Waarom dit Project?


Ik kom net terug uit Cuba waar ik een hedendaagse dans workshop gaf aan dansers van het Rosario Cárdenas Dans Gezelschap. Kunstenaars die zo getalenteerd zijn maar de mogelijkheid niet hebben om uitdrukking aan hun passie te geven. Cuba is zwaar getroffen door de pandemie.

Het wegblijven van toeristen en het lang durende embargo van de Verenigde Staten eisen hun tol.


Veel Cubaanse artiesten treden overal ter wereld op en delen hun talenten en cultuur met andere kunstenaars en voor diverse publieken. En toch ... Cubaanse artiesten die de kans niet hebben naar het buitenland te trekken kunnen amper creatief zijn. Ik voel het als mijn opdracht om terug te gaan en alles te doen wat ik kan om hen te ondersteunen.


En dan de paradox: Terwijl dokters en verpleegkundigen uit Cuba de wereld rond trekken om geinfecteerde landen te ondersteunen is kreunt Cuba zelf onder de gevolgen van de pandemie.


Brutal - het werk


'Brutal' wordt een hedendaagse dans voorstelling die de chaos gegenereerd door de pandemie naar voor brengt. De mogelijkheid om je aan te passen maar ook om te overleven. Aanpassen en Overleven!


Dit stuk wordt het resultaat van zowal intieme als collectieve ervaringen van de artiesten tijdens deze periode. We focussen op hun vervreemding, contradicties en interne worstelingen en plaatsen die in een gereduceerde belemmerende ruimte gedefinieerd door de scenography. Als leitmotif The Fall and Rise, de balans tussen deze extremen met eindeloos vallen en opstaan. Er wordt gerefereerd naar de Mythe van Sisiphus en de roman De Val van Albert Camus (La Chute).Hoe kan je helpen?


Het creëren zal ongeveer 10 weken duren, er zijn 3 reeds geplande voorstellingen in het Bertolt Brecht Theater in Havana op 30 april, 1 en 2 mei 2021 (uiteraard kan dit nog wijzigen als Covid-19 daar anders over bepaalt).


Uw hulp zal erg direct zijn. Je helpt de artiesten om opniew te hopen en hun leven als kunstenaar vorm te geven, maar bovenal geef je hen de mogelijkheid om mens te zijn temidden van een maatschappij. Levende Kunst levend houden in deze moeilijke periode. Jouw hulp zorgt ervoor dat we de productie kunnen creëren. Repetities, lonen, kostuums, muziek, video opnames, promotie, reizen, enz.)

Gedetailleerde budgetten zijn beschikbaar ter inzage.


We houden je op de hoogte van het proces.


Het doel is om € 15.000 te verzamelen.


Voor elke donatie krijg je een exclusieve video van het werk. Diegenen die in Cuba zijn tijdens de voorstelling worden persoonlijk verwelkomd en krijgen gratis toegang tot repetities en de voorstelling voor 2 personen.Laat ons Kunst cultiveren, laat ons (virtueel) samenkomen!

Dank bij voorbaat voor je generositeit en verbondenheid met dit project.


Warme groeten,


Nelson Reguera

[email protected]Compagnie Rosario Cárdenas

Centre National de la Danse

Paseo

La Havana, Cuba


Bertolt Brecht Theater

Rue Linea entre J et l, La Havana, Cuba


Performances: 30 April - 1 & 2 Mei 2021

Creatie: 22 Februari - 2 Mei 2021


Algemene en Artistieke leiding: Rosario Cárdenas

Choreografie en Mise en Scene: Nelson Reguera

Dansers: Sarah Sánchez, Carida Romero, Gabriela Caraballo, Yaddiel Espinosa, Yariel Espinosa, Indra Alonso, Iván Bormey Jomolka, Gianluca Magri Rico, Nelson Reguera

Muziek: David Martinez González & Gianluca Magri Rico

Licht: Daniel Pérez & Nelson Regueara

Photo en Video: Anyelo Troya

Repetitie Assistentie: Anyelo Troya

Public relations: Doria Alderete

Productie Manager: Ramon Calzadilla

Assistent: Jose Antonio Perez

Geluid: Mariano VillalónCrowdfunding

Wim Casier

www.wimcasier.be

[email protected]


€ 300 van € 15.000
2% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.