Gezondheidszorg   

Aangemaakt door :

Justine Muraccioli

Locatie:

Amsterdam, Pays-Bas

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is de helft van de abortussen in de wereld elk jaar onveilig en een derde zelfs onveilig, waardoor het leven van miljoenen vrouwen in gevaar komt.

Sinds 1999 streeft de Nederlandse vereniging Women on Waves ernaar om reproductieve gezondheidsdiensten, met name niet-chirurgische abortusdiensten, te verlenen aan vrouwen uit landen met restrictieve abortuswetten. De vereniging biedt ook andere diensten aan zoals toegang tot anticonceptie, individuele consulten en workshops over seksualiteit en de risico's van ongewenste zwangerschap.

Het is voor mij essentieel dat elke vrouw kan genieten van haar meest fundamentele recht, fysieke en mentale autonomie. Dit recht werd in sommige landen moeilijk gewonnen en wordt nog steeds bedreigd of zal nog worden gewonnen. Vrouwen zijn mensen en moeten de KEUZE hebben om zelf te beslissen.

https://www.womenonwaves.org/fr/


Elke vrouw moet een keuze hebben. Haar lichaam is van haar en alleen van haar. Wereldwijd is 48% van de abortussen onveilig en 1/3 onveilig. Women on waves biedt onderwijs, opleiding en gezondheidsdiensten zoals medische abortus aan vrouwen uit landen met de meest restrictieve wetten.
€ 775 van € 500
155% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.