Kunst & cultuur   

Aangemaakt door :

Milica Bilanovic

Locatie:

Tuzla, Bosnia and Herzegovina<h3>Samenvatting / doelstellingen</h3>

Ik ben toegelaten tot de Bauhaus-universiteit in Weimar, Duitsland, maar alleen met jouw hulp kan ik mijn kunstopleiding voortzetten.

Door bij te dragen aan deze donatie helpt u mij geld in te zamelen voor mijn VISA-aanvraag, aangezien ik moet bewijzen dat ik 10.000 € op mijn bankrekening heb staan.


<h3> Achtergrond</h3>

Ik ben geboren en getogen in een kleine, multi-etnische en multiculturele stad - Tuzla, Bosnië en Herzegovina. Ik heb BA- en MA-studies afgerond aan de afdeling Nieuwe Media, aan de Faculteit voor Schone Kunsten, University of Art, Belgrado. Ik heb de neiging om kunst te zien als een middel om weerstand te bieden, een denkproces voor specifieke ideeën die de voortdurende realiteit gaan veranderen en niet als een manier om iets nieuws, glanzends en kleurrijks te creëren.

De probleembenadering is wat ik wil bereiken in mijn werk. In eerdere werken heb ik me beziggehouden met sociaal vooraf bepaalde constructies zoals seksuele identiteit, taal en de rol van stereotypen. Momenteel verken ik onderwerpen als ecologische en ecologische crisis, en onze impact op aarde als antropocentrische onderwerpen die beslissen wie wel en wie niet het recht hebben om op deze planeet te leven.


Mijn kunst heeft een internationaal publiek bereikt sinds ik in de afgelopen vijf jaar mijn werken heb laten exposeren in enkele van de belangrijkste culturele en hedendaagse kunstinstellingen in Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Servië en Slovenië.


Voor mijn nieuwste kunstwerk - Industrial Plants, ben ik bekroond met de Telecom Servië Award voor Beste Studentenwerk in Nieuwe Media 2021. Naast het feit dat ik zeer vereerd was dat de jury van erkende kunstenaars en culturele werkers uit de culturele scene van Belgrado de prijs mijn werk, vind ik het belangrijk om te vermelden dat dit werk is gemaakt als reactie op een van de opdrachten in de Aptitude Assessment Test die deel uitmaakt van het aanvraagproces voor de masteropleiding Public Art and New Artistic Strategies aan de Bauhaus University in Weimar.


Het voelde bemoedigend om een erkenning te ontvangen in de vorm van de prijs, maar ook de acceptatiebrief van de universiteit, voor een kunstwerk dat veel ideeën en onderwerpen omvat waar ik om geef en aan werk, dezelfde die de oorspronkelijke reden waren waarom ik mijn opleiding voortzetten aan de Bauhaus-Universität Weimar. Helaas, aangezien ik vorig jaar niet ben aangenomen voor een beurs, heb ik alleen maar een oplossing om mijn studie uit te stellen voor 2022, in de hoop op een betere financiële ondersteuning van mijn studie dit jaar.


Ik werk als videoregisseur voor Revolt-organisatie in mijn woonplaats Tuzla, ik film en monteer educatieve video's en documenteer de actualiteit van de organisatie. REVOLT is een jongerenbeweging die jongeren samenbrengt en organiseert in de strijd tegen onrecht, armoede, geweld, corruptie, discriminatie, onverantwoordelijke politici en negatieve autoriteiten.

Ik ben ook lid van het RahatLook-collectief en we werken samen in Bosnië en Oostenrijk, dus in de weekenden is dit mijn werk.

Kijk. (rahat رَاحَة: "rust", "comfort", "peace of mind") is een platform voor het promoten van cultuur, lifestyle en mode uit de afgelopen decennia. Dit circulaire model vindt kleding op verschillende vlooienmarkten in heel Europa en is op zoek naar vintage stukken. Het blijft betaalbaar en is afvalvrij en promoot langzame en duurzame mode.

Ik werk momenteel aan drie nieuwe tentoonstellingen voor de zomerperiode van juli - augustus, twee in Belgrado en één in Tuzla.Bij voorbaat dank, ik beloof naar waarheid dat ik in de toekomst kunstenaar zal blijven en de kunstwereld zal dienen, observeren en bekritiseren.

€ 0 van € 6.000
0% gefinancierd
14 dag(en)

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.