Kunst & cultuur   

Aangemaakt door :

Fredrike de Winter

Locatie:

Utrecht, Nederland

Mijn naam is Fredrike de Winter. Ik ben muzikant (slagwerk en accordeon) en ik maak graag muziek met mensen.

Tijdens de lockdown in het voorjaar van 2020 is de Muzikale Balkon-ode geboren, in Moerwijk, Den Haag. Omdat een muziekproject met ouderen dat ik dirigeer (het Grijze Koppen Orkest), stil lag vanwege de corona maatregelen, kreeg ik het idee om bij de orkestleden langs te gaan en aan de deur gezamenlijk een aantal liedjes van ons repertoire te zingen. Dat was ongelooflijk vreugdevol en ontroerend!


In samenwerking met de sociaal werker van Wijkcentrum Moerwijk groeide dit uit tot het brengen van muzikale odes aan vele wijkbewoners die veelal alleen thuis zaten en zo'n positief opkikkertje heel goed konden gebruiken. Ik zag opnieuw de kracht van muziek, de kracht van wezenlijk contact, de kracht van onverdeelde aandacht, en het lijkt me super fijn om door te gaan met het brengen van muziek en positiviteit in de wijken bij de mensen thuis.


Mijn droom is dat heel veel mensen kunnen genieten van het muzikale contact, en de nabijheid die een Muzikale Balkon-ode brengt!


Bij Welzijnsorganisaties, met wie Muzikale Balkon-ode samenwerkt, ontbreken vaak de financiële middelen om dit mogelijk te maken terwijl ze het dolgraag zouden willen inzetten. Daarom vragen we jullie hulp om de muziek, de ontroering en positieve vibes toch in de wijken te kunnen brengen!


Wat is het, en hoe werkt het:


Het is een één op één muzikale ontmoeting onder het balkon, op een tuinpaadje, een galerij van een flat, of op de stoep, maar altijd buiten.

Een moment van onverdeelde aandacht voor een medemens. De activiteit is geheel corona-proof.


Professionals uit werkgebied Zorg & Welzijn brengen de wijkbewoners in kaart die zij willen verblijden met een Muzikale Balkon-ode, en gezamenlijk fietsen we (ik met mijn accordeon op de fiets) van wijkbewoner naar wijkbewoner om de muzikale ode te brengen.


De kracht van een Muzikale Balkon-ode zit in de combinatie van de muzikant die middels muziek echt contact maakt met de wijkbewoner, en het feit dat het een privé optreden is, helemaal speciaal voor en met degene die het betreft.


Mensen smelten door de muziek en de onverdeelde aandacht, raken ontroerd en zacht, en voelen zich gezien.


  • Heb jij ook wel eens meegemaakt, of gezien bij anderen, hoe muziek vreugde, troost, plezier, ontroering kan brengen?
  • Ben je iemand met een groot hart voor je medemens?
  • Vind je het fijn om iets te kunnen bijdragen aan het welzijn van anderen?


Draag dan bij aan Muzikale Balkon-ode! Bij een dagdeel van 7 odes, is de prijs van één ode € 42,50. Misschien vind je dat leuk om te weten. Hoe mooi is het om te weten dat met jouw donatie weer muzikale odes gebracht gaan worden aan mensen die het, zeker in deze tijd, zo goed kunnen gebruiken. Meer mensen die zich gezien voelen en vreugde en ontroering ervaren, meer mensen die door dat moment van onverdeelde (muzikale) aandacht een lichtpuntje in hun leven hebben waar ze nog een tijd op kunnen teren.

Onze dank is GROOT!


Wat een grote verrassing! Toen jullie weg waren heb ik staan huilen. Wat mis ik dit, je verliest je contacten, je voelt je zo alleen, en dan dit! Blije gezichten, komen jullie helemaal voor mij alleen? Zo apart dat jullie speciaal voor mij kwamen zingen. Een feestje! Janet


Voor mij was het geweldig dat jullie onverwachts voor me stonden.

En ik dacht: “Ze zijn me niet vergeten…..” Wat een ongelooflijke verrassing! Leo


Het was echt een verrassing! Ontzettend geslaagd. Een heel fijn moment van contact. Ik werd er helemaal blij van! Riet

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.