Kunst & cultuur   

Aangemaakt door :

Stichting Vivendi

Locatie:

Netherlands, Netherlands

Wij zijn Stichting Vivendi en maken Nostalgisch muziektheater voor mensen met dementie. Dit doen we met een herkenbaar decor en nostalgische liedjes. Hiermee brengen we herinneringen weer tot leven en bieden we mensen met dementie een moment van geluk op een dag vol daalmomenten en eenzaamheid.

Hallo! Wij zijn Stichting Vivendi en maken muziektheater voor ouderen en mensen met dementie. Hiermee toeren wij langs zorginstellingen, buurthuizen en theater. De ene dag spelen we in een uitverkocht theater en de andere dag voor 5 mensen op een kleinschalig wonen. Met ons mobiel decor brengen wij het theater-gevoel naar de mensen toe .


Door middel van het prikkelen van de zintuigen, bieden van herkenning en het laten opdoen van nieuwe ervaringen vindt Stichting Vivendi aansluiting bij verschillende doelgroepen en brengt mensen samen.

Waarom bevorderen onze voorstellingen het welzijn van mensen met dementie?

Bij dementie gaan sommige hersencellen dood, maar niet alle. Sommige verschrompelen (atrofie). Deze kan je niet genezen maar wel re-activeren, door middel van muziek.

Muziek heeft een positief effect op het gedrag, kan taalstoornissen verminderen, speelt in op de empathie en legt de verbinding tussen je hersenen, waardoor dit het laatste is waarmee je het beste contact kan maken.
€ 45

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.