Kinderwelzijn   

Aangemaakt door :

Mark de Kam

Locatie:

Valencia, Spanje

Mark de Kam is mijn naam en ik was ongeloofelijk blij toen ik te horen kreeg dat ik de Marathon van Chicago mocht lopen op 10 oktober 2021. Dit zou mijn eerste World Major Marathon zijn. En wat voor 1. Een geweldige uitdaging in een fantastische stad. De stad die de grondlegger is van de Housemuziek. Muziek en hardlopen is al 42 jaar mijn passie. Hoe mooi was het dat deze twee paden bij elkaar kwamen. Ik was zo door het dolle heen. Dit was de reden om mijn marathon te koppelen aan een goed doel, waar gezondheid en muziek voorop staan.

Inmiddels ziet de wereld er heel anders uit en heeft de Chicago Marathon geen doorgang gevonden voor alle niet Amerikaanse lopers. Ik heb daarom een nieuw doel,


De Valencia Marathon lopen op 4 december.


Als vader van een zoon van 15 jaar en een dochter van 13, weet ik als geen ander hoe belangrijk een goede gezondheid is. Want je kind zal maar in het ziekehuis liggen, thuis moeten missen en tijdens een ziekteproces geen kind meer kunnen zijn maar patientje. Muziekids heeft daarom diverse muziekids studio's in ziekenhuizen opgericht. Daar kunnen de patientjes weer kind zijn en voor even vergeten dat ze ziek zijn. Daarom ga ik lopen voor Stichting Muziekids Alkmaar Noord West Ziekenhuis groep. Neem maar eens een kijkje op de site www.muziekids.nl. Ik hoop met de opbrengst van mijn marathon een nieuwe muziekids studio weer een stap dichter bij is en ik hiermee menig kind een fijne tijd kan geven in de muziekids studio.


Jouw steun en donatie is zo enorm welkom!


Hieronder in het kort het verhaal van het Muziekids


Groet,

Mark


HET MUZIEKIDS VERHAAL

In een ziekenhuis ben je als kind vaak jezelf niet meer. Het draait daar niet om wie je bent als kind maar om wat de ziekte is. De hele dag lopen er zusters en dokters om het patiëntje heen om te vragen hoe het met hem of haar gaat. In het ziekenhuis ben je niet Jeroen of Saskia, maar zieke Jeroen en zieke Saskia. 

De ziekte is onderdeel van de identiteit geworden. Maar als je een Muziekids Studio binnenloopt en muziek begint te maken, valt dat ziek zijn weg en is daar weer Jeroen of Saskia. Muziekids… je voelt je steeds beter!

Visie

De visie van Stichting Muziekids is om alle Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen te voorzien van een professionele en inspirerende Muziekids Studio. Alle kinderen tot 18 jaar die in deze instellingen behandeld worden of op bezoek komen zijn welkom.

Onder professionele begeleiding kunnen ze muziek (leren) spelen en/of beluisteren. Door de afleiding en het plezier dat zij hebben wordt hun verblijf wat aangenamer.

Missie

De missie van Stichting Muziekids is het ‘aangenamer maken van het verblijf van kinderen in zorginstellingen door middel van muziekbeleving’. Met muziekbeleving biedt stichting Muziekids kinderen ontspanning, afleiding en plezier, om zo hun zorgsituatie – daar waar mogelijk – te verzachten.

Muziekids maakt de wereld van het zieke kind een beetje aangenamer en leuker door het zelf en samen maken van muziek. Dat doet hun zorgen even vergeten, het stressniveau verlagen en het genezingsproces in positieve zin aanwijsbaar stimuleren.

Het grote doel

Het grote en ambitieuze doel van Muziekids is om in elke zorginstelling waar kinderen verblijven een Muziekids Studio te realiseren. Dat muziek maken en beleven in een permanente en vrolijke ontspanningsruimte – een Muziekids Studio – een vast onderdeel is van een zorginstelling.

€ 470 van € 4.220
11.1% gefinancierd
280 dag(en)

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.