Gezondheidszorg   

Aangemaakt door :

Nelly de Boer

Locatie:

Cebu City, Filipijnen

Ik heb een verhaal waar velen zich niet aan kunnen meten. Onze welvaart en welzijn is hier zo vanzelfsprekend en de grote armoede aan de andere kant van de wereld is een abstract iets. Ik heb het geluk gehad dat mijn wiegje in dit land stond, in tegenstelling tot die van mijn moeder. Zij is geboren in de Filippijnen. Na een hoop familie tragedies, is zij daar weer gaan wonen. Bij haar eigen familie. Daar is zij het meest gelukkig. Tot een paar dagen geleden.


Ze is gevallen. Maar de kennis is daar niet zo dik belegd als hier en sinds de laatste tyfoon hebben ze al weken geen stroom meer.

Laat staan dat er een degelijke zorgverzekering haar zou bij staan. Ze besloot om zelf te herstellen, thuis. Maar toen de familie haar al een paar dagen niet had gezien, zijn ze naar haar huis gegaan. Zichzelf over de vloer voortslepend, heeft ze het tot de voordeur weten te redden. Ze hebben met zijn allen hun geld bij elkaar gelegd en haar met een wijk ambulance naar het ziekenhuis gekregen. Een gebroken heup was te zien op de röntgenfoto én hij moet vervangen worden.


Hier ga je dan meteen onder het mes en dat wordt vervolgd een revalidatie traject.

Daar zijn ze na het zien van de kosten, van enkel de operatie, weer naar huis afgedropen.


Mijn moeder is op dit moment nog in haar huis en het gaat niet goed met haar. Ze moet zo snel mogelijk geopereerd worden. Buiten het feit om dat als deze heup weer zou aangroeien, ze nooit meer zou kunnen lopen, is de kans groter dat ze zal komen te overlijden aan de ontstekingen die er al dan niet, al zijn.


Nooit zou ik het mezelf vergeven als ik niet probeer om het bedrag dat nodig is voor dit hele traject, bij elkaar te krijgen.

Bij deze wil ik dus een beroep doen op iedereen die iets kan missen om mijn moeder te helpen.

Help mij en mijn moeder door iets te doneren. Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe dankbaar ik ben als je iets wilt geven.

€ 5.690 van € 9.500
59.9% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.