Onderdak   

Aangemaakt door :

Stichting Straatwijs

Locatie:

Groningen, Nederland

Mihai (ex dakloos) wil met een fietstocht naar Portugal, om geld ophalen voor daklozen in Groningen en hun een jaar lang van fruit voorzien. Door een klein bedrag te doneren kunnen wij er samen voor zorgen dat Mihai’s droom werkelijkheid wordt.

Mihai 48 jaar oud en geboren in Boekarest, Roemenië. Verlaten door zijn ouders lukte het hem niet om in zijn geboorteland een goed bestaan op te bouwen. 18 jaar geleden kwam Mihai in Groningen aan, dakloos en verslaafd aan heroïne.


Inmiddels is hij al 9 jaar clean. Fietsen was zijn redding tijdens zijn persoonlijke gevecht tegen heroïne. Nu fietst hij elke ochtend twee- en elke avond drie uur. Ongeveer 80-120 km per dag. Dit om zo gezond mogelijk te blijven en te trainen voor zijn droom: hij wil namelijk langs alle hoofdsteden van Europa fietsen. Maar voor hij dit doet gaat hij eerst - het zijn zijn eigen woorden - een ‘korte’ fietstocht maken van Groningen naar Lissabon. Deze tocht wil hij niet alleen voor zichzelf maken, maar ook voor anderen. Door te fietsen voor een goed doel maakt hij van zijn redding ook iemands anders redding.


Met het geld dat Mihai wil ophalen wil hij andere mensen (die nu dakloos zijn) een jaar lang van fruit voorzien. Straatwijs heeft deze wens eerder vervuld 1,5 jaar geleden.


Om dit mogelijk te maken heeft Mihai een goede trekkingfiets nodig. Maar door zijn verleden heeft hij veel schulden. Omdat hij niet wil bedelen verricht hij klusjes zoals de stoep vegen of winkelmandjes sorteren. Deze klusjes leveren niet genoeg op om naast zijn schulden af te lossen, ook nog eens een fiets te kopen.


Daarom vragen Mihai en Straatwijs jouw hulp. Door een klein bedrag te doneren kunnen wij er samen voor zorgen dat Mihai’s droom werkelijkheid wordt én alle dakloze mensen in Groningen weer een jaar fruit krijgen.


€ 2.175 van € 5.000
43.5% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.