Natuur & milieu   

Aangemaakt door :

Namens Mick Paauwe

Locatie:

Schiedam, Nederland

Mick at zelf het liefst veganistisch, plantte zo veel mogelijk bloemen voor de bijen, gebruikte zo min mogelijk plastic. Om haar te eren willen we het totaalbedrag wat op 2 oktober 2020 is verzameld uit haar naam doneren aan enjoycleaningup. Een kleinschalig project geheel in lijn met haar stijl van leven.

Een bijdrage aan een mooiere, gezondere planeet voor zowel mens als dier.


Mick haar streven was elke dag een bijdrage leveren aan een mooiere, gezondere planeet voor zowel mens als dier. Daarom at ze zelf het liefst veganistisch, plantte zo veel mogelijk bloemen voor de bijen, gebruikte zo min mogelijk plastik enzo meer enzo meer. En: ze gaf ruimte aan iedereen om het op zijn/haar eigen manier te doen. Ze drong haar mening nooit op en was altijd flexibel.


Doneren kan tot en met 02.10.2020, je bepaalt zelf hoe veel en alles is welkom.


Om haar manier van leven te eren willen we het totaalbedrag wat op 2 oktober 2020 is gedoneerd uit haar naam inzetten onder de hoede van enjoycleaningup: www.enjoycleaningup.com


"Enjoycleaningup heeft als doel de wereld een klein stukje schoner te maken en vooral te houden. Waar dan beter te beginnen dan bij de volgende generatie? Het informeren, voorlichten en vooral inspireren van jong publiek is een belangrijk onderdeel geworden van onze stichting.

Laat zien wat er gebeurt met afval wat rondzwerft, hoe lang blijft dit wel niet liggen en komt uiteindelijk in ons ecosysteem terecht. Het is een gegeven: jong geleerd, is oud gedaan. Als we nu bij onze jonge generatie laten zien hoe het wel moet, zal de bewustwording nu en later een stuk groter zijn. We merken dat voorlichting geven op basisscholen, maar ook op de middelbare scholen een hoop positieve reacties oproept. Kinderen worden enthousiast bij het bedenken en uitvoeren van nieuwe ideeën om het zwerfafval terug te dringen! Uiteraard heeft Joy, als aaibare factor in dit hele opruimverhaal, een grote rol en willen kinderen dit zeker thuis ook aan hun ouders vertellen. De opruimhond is bij hen in de klas geweest! Dit is zeker op basisscholen altijd een groot succes.

Op de middelbare scholen gaat het er iets serieuzer aan toe. Hier proberen wij de tieners te motiveren om met nieuwe, frisse ideeën te komen om aandacht te vragen voor zwerfafval en vooral om zelf het nut van iets in de prullenbak te gooien in plaats van op straat, in te zien. Ook hier krijgen we veel positieve feedback van en worden we vaak zelfs teruggevraagd om na een aantal weken het resultaat van hun creativiteit te komen bewonderen.


Help ons aan een mobiel educatiecentrum. Met ons ‘Labra-torium’ willen we naar basis- en middelbare scholen in de regio om kinderen en jongvolwassenen te laten zien dat plastic geen rommel is, maar een (dure) grondstof, waarvan weer allerlei mooie producten gemaakt kunnen worden."€ 7.600
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.